Hannes Swoboda, despre ameninţările preşedintelui la adresa Gabrielei Firea: „Băsescu a atins limita de jos “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, Hannes Swoboda, a comentat, marţi, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la senatoarea PSD Gabriela Firea şi a opinat că acestea dovedesc „lipsa de respect a lui Băsescu pentru sistemul judiciar“.

După ce preşedintele a ameninţat-o, recent, pe Gabriela Firea, dar şi pe soţul acesteia,Swoboda a declarat că „Traian Băsescu a atins limita de jos, cu ameninţări foarte slab voalate la adresa unui senator PSD şi a soţului acesteia, un primar PSD“.

„Ameninţările directe cu dispariţia sunt departe de a fi acceptabile în cazul oricui, dar în acest caz devine clar o ameninţare politică, legată de ancheta al cărei subiect e fiica preşedintelui Băsescu“, a mai spus Swoboda şi a adăugat că aceste declaraţii dovedesc lipsa de respect a preşedintelui pentru sistemul judiciar.

„Un preşedinte de ţară trebuie să fie prima persoană care să respecte independenţa justiţiei, şi nu ultimul, aşa cum acest caz pare să ne arate“, a încheiat el.

Citeşte şi:

Preşedintele Băsescu: Gabriela Firea este o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat; Ponta, un procuror ratat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Palatul Cotroceni, că activitatea comisiei parlamentare de anchetă care investighează achiziţionarea, de către familia sa, a unui teren agricol în comuna Nana are un obiectiv pur politic. Băsescu i-a acuzat de şantaj atât pe senatoarea PSD Gabriela Firea, cât şi pe premierul Victor Ponta, care a susţinut-o în demersul său de a strânge semnături pentru plângerea împotriva preşedintelui.

Victor Ponta, pe Facebook, despre Traian Băsescu: „Un preşedinte decăzut, o ruşine a României”

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a continuat marţi pe Facebook disputa cu preşedintele Traian Băsescu, catalogând „drept degradant” cele afirmate liderul la Palatul Cotroceni şi afirmând că acesta este „o ruşine a României”.

Parlamentarii, mobilizaţi de Ponta printr-un sms pentru a semna plângerea penală împotriva lui Băsescu. „Este cea mai mare lovitură dată Justiţiei“

Deputaţii şi senatorii PSD, UNPR, PC şi UDMR au primit în această dimineaţă câte un sms prin care li s-a cerut să nu absenteze de la întâlnirea cu premierul Victor Ponta de la Palatul Parlamentului, au declarat pentru „adevarul.ro“ surse parlamentare.Parlamentarii sunt chemaţi pentru a semna plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite