Guvernanţi sau copii de grădiniţă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bizară şi deloc productivă continua raportare la trecut a celor ce deţin azi puterea politică şi/sau executivă în România. Când spun asta nu am în vedere eterna raportare la greaua moştenire, ci felul în care dl. Dragnea, dl. Tăriceanu şi dl. Sorin Grindeanu iau notă şi comentează cu mult năduf recomandările feluritelor organisme europene.

Iată, nu mai departe decât la începutul acestei săptămâni, Comisia europeană a emis o recomandare în care atrăgea atenţia guvernanţilor români asupra primejdiei ca prevederile noii legi a salarizării unitare să aibă consecinţe deloc favorabile asupra ţintei deficitului bugetar. O ţintă de 3% auto-asumată de guvernanţi.

Primul care s-a băgat în vorba şi s-a găsit să polemizeze cu recomandarea Comisiei europene a fost hiperactivul preşedinte al PSD, dl. Liviu Dragnea. Liviu Dragnea, acest tata-mare al guvernării. De care ba se leapădă, ba se apropie premierul Sorin Grindeanu. Dl. Dragnea a fost primul care a recurs şi a interpretat de râsul lumii vechea arie a persecuţiei la care ar fi supusă România. Spre deosebire de alte ţări cărora le-ar fi îngăduit absolut orice, orice năzbâtie bugetară.

Replica de gospodină ţâfnoasă, furioasă că i s-a mutat ceva mai încolo butelia, a d-lui Dragnea mi-a amintit de Caragiale, zicerile baronului de Teleorman semănând teribil cu întrebarea dar noi, de ce să nu avem şi noi faliţii noştri?. Amintind deopotrivă de păguboasa mândrie, de independenţa clamată aiurea şi de autosuficienţa lui Nicolae Ceauşescu, atunci când a decis renunţarea din proprie iniţiativă la Clauza naţiunii celei mai favorizate. Firesc! Nu se socoteşte oare dl. Dragnea al doilea Ceauşescu? Cum nu! Şi încă cu supramăsură!

Nu s-a lăsat mai prejos nici premierul României, dl. Sorin Grindeanu, care mai-mai că nu a început să plângă în Parlamentul României, spunând că una li s-a îngăduit tehnocraţilor lui Cioloş şi alta i se permite lui şi guvernului politic condus de el. Să plângă fiindcă el e un fel de Manea Mănescu. Dl. Grindeanu se jeleşte că, în vreme ce el şi guvernul lui sunt mereu atenţionaţi să nu depăşească deficitul, sunt monitorizaţi la culme, dl. Cioloş a depăşit deficitul şi nimeni nu i-a spus nimic. Dimpotrivă. A fost mângâiat pe creştet.

Toată această atitudine ne arată ce fel de guvernanţi avem. De ce proastă calitate. Oameni politici? Bărbaţi de stat? Nu, nişte copii de grădiniţă gata-gata să strige Români, Comisia europeană ne persecută! Ne fură jucăriile!

Acele jucării cu care ei, aceşti pitici politici, vor să păcălească electoratul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite