Guvern: Bugetarii, mini-vacanţă de cinci zile libere de 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Cioloş FOTO gov.ro
Guvernul Cioloş FOTO gov.ro

Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre prin care bugetarii vor avea zi liberă şi pe 2 decembrie, ceea ce înseamnă că salariaţii din sectorul bugetar se vor bucura de o minivacanţă de cinci zile legate, cu tot cu weekend-ul.

„Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite", se arată în hotărârea guvernului.

Potrivit hotărârii, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.„Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016", se spune în textul adoptat.

Bugetarii vor avea liber şi pe 30 noiembrue, de sfâtul Andrei şi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Practic, salariaţii din sectorul public vor lucra, săptămâna viitoare, doar luni şi marţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite