Guşă: USR nu are lideri. Cioloş îşi împarte prestigiul de prim-ministru între PNL şi USR, dar nu reuşeşte să satisfacă pe niciuna dintre doamnele de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, într-un interviu acordat „Evenimentului Zilei“, faptul că partidele de pe eşichierul dreptei duc lipsă de „locomotive“ electorale, Dacian Cioloş fiind în poziţia de a-şi împărţi „prestigiul“ între PNL şi USR, fără a reuşi însă să le „satisfacă“ nici pe Alina Gorghiu, nici pe Clotilde Armand.

Întrebat despre posibila performanţă electorală a USR, Cozmin Guşă a declarat, pentru „Evenimentul Zilei“ că e greu de spus în care USR nu are lideri politici redutabili, iar premierul Dacian Cioloş este asociat cu două partide, atât cu USR, cât şi cu PNL.  

„Motivul de formă este lipsa liderilor: Nicuşor Dan nu are nici alură, nici conţinut de lider politic. Ca să nu mai vorbesc deapre Clotilde Armand, care nu are decât formă, dar o formă care nu poate să inspire un electorat destul de pretenţios. Electoratul  nehotărât este pretenţios, că de aia nu merge la vot şi şansa USR-ului era să se adreseze lui. Doamna Armand este mult sub radarul acestui electorat. Şi alţi lideri nu au. Nu au lideri, deci nu au locomotivă electorală. Dacian Cioloş îşi împarte prestigiul de prim-ministru între PNL şi  USR, dar nu reuşeşte să satisfacă pe niciuna dintre doamnele de dreapta. Nici pe Alina Gorghiu, nici pe Clotilde Armand“, a declarat consultantul politic. 

De asemenea, Cozmin Guşă a atras atenţia că există şanse ca aceste alegeri să fie fraudate, cu toate că există camere video în secţiile de votare. „Cu toate camerele de luat vederi, cu toate măsurile care se vor lua, frauda va fi majoră şi va fi o fraudă în detrimentul partidelor noi şi în avantajul structurilor vechi, prăfuite, dar cu reprezentanţi peste tot, care vor şti să-şi asimileze voturi care nu li se cuvin. Toate alegerile au fost fraudate mai mult sau mai puţin. Fraudarea lor va fi mai spectaculoasă anul acesta pentru că avem mai multe formaţiuni politice decât oricând, care se zbat la acel prag electoral de 5%.“, a mai spus consultantul politic. 

Guşă a mai precizat că greu pentru PMP să treacă pragul electoral, lucru valabil şi pentru ALDE. De asemenea, consultantul politic îl caracterizează pe Dacian Cioloş ca „fostă speranţă“, în timp ce pentru noul val din politica românească, Guşă mizează pe social-democratul Sorin Moisă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite