Daniel Constantin, demis de Grindeanu. Ce spune premierul despre înlocuirile din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE. Astfel, Graţiela Gavrilescu va fi noul ministru al Mediului, înlocuindu-l pe Daniel Constantin, iar Viorel Ilie noul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Sorin Grindeanu a spus că, fiind un Guvern politic, a luat act de propunerile făcute de ALDE şi le va înainta Administraţiei prezidenţiale. „Am venit la şedinţa coaliţiei, am luat act de decizia partenerului de coaliţie, fiind un guvern politic", a spus premierul. „Structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoaşteţi, ministerul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Doamna Gavrilescu are experienţă, a mai condus acest minister, are sprijinul politic al partenerilor de la guvernare, ceea ce contează“, a adăugat Grindeanu.

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.

În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite