Gorghiu: Marian Munteanu este atacat dintr-o zonă care este susţinătoare a lui Nicuşor Dan. Puţină etică nu ar strica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că organizaţiile din societatea civilă care au cerut PNL să renunţe la candidatura lui Marian Munteanu sunt reprezentate de către susţinători ai lui Nicuşor Dan, situaţie care ar explica atacul virulent la adresa noului candidat al liberalilor.

”Faptul că este Marian Munteanu este atacat dintr-o anumită zonă atât de virulent, zonă care este suporter fanatic al unui candidat, Nicuşor Dan, mie nu doar că-mi ridică semne de întrebare, dar mi se pare neprincipial să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat. Cred că puţină etică nu ar strica”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că detractorii lui Munteanu nu au venit cu argumente solide împotriva candidaturii acestuia. ”Am cerut şi noi, în măsura în care se poate, să vedem şi noi nişte dovezi. Când acuzi pe cineva, nu este suficient să postezi un mesaj în online sau să duci o campanie de denigrare în online. Cred că este necesar să mai vii şi cu argumente”, a mai spus copreşedintele PNL.

Mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academică Română (SAR), Romani Criss şi ACCEPT, au dat publicităţii un ”Apel pentru democraţie şi valori europene”, în care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Semnatarii fac apel către conducerea Partidului Naţional Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului Bucureşti considerând această nominalizare ”o ofensă adusă valorilor democratice ale societăţii în care trăim”.

Marian Munteanu ”a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice şi chiar constituţionale”, subliniază semnatarii.

”Doar cu aceste motive în minte, şi cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să îşi expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale şi nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu”, se arată în apel.

Semnatarii atrag atenţia că, prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaţionistă ce poate avea consecinţe foarte grave pentru democraţia românească.

Apelul este semnat de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială şi Studii, Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite