Geoană: Noul PSD va fi o forţă politică parlamentară importantă. Moţiunea de cenzură va fi un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu FOTO Adevărul
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu FOTO Adevărul

Senatorul Mircea Geoană a declarat, luni seară, la Realitatea TV că grupul de iniţiativă, care va lucrează intens la crearea noului PSD, va avea prima ieşire publică în weekend. Mircea Geoană mai promite că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta va fi un succes, în perspectiva formării unei coaliţii între noul PSD şi noul PNL.

„Vorbim de un nou partid. Sunt mulţi, sunt şi parlamentari, oameni din toate mediile. În weekendul acesta, grupul de iniţiativă se va exprima public, la final de săptămână. Vom avea o exprimare extrem de energică şi consistentă, în Parlament şi în Camera Deputaţilor, imediat după 1 Februarie, şi după ce vom avea o moţiune de cenzură de succes, în condiţiile în care există între noul PSD şi nou PNL o coaliţie, în care ştim ce proiect propunem românilor“, a precizat Geoană.

Senatorul speră ca la Congresul PSD un val de colegi  să i se alăture în noul proiect. „Mă aştept ca la Congresul PSD să fie suficienţi oameni, care să îşi dea seama pe ce lume se află şi dacă au un pic de luciditate, să ni se alăture şi care, împreună într-o construcţie nouă să putem da stângii româneşti un nou început. Vă spun cu toată sinceritatea, nu poţi să construieşti la nesfârşit, pe o fundaţie care s-a deformat, trebuie să pui o bază nouă (...) Sunt încrezător că, în următoarea săptămână, acest proiect va pleca într-o manieră spectaculoasă“, a mai spus fostul ministru de Externe, Mircea Geoană.

Mircea Geoană a dat asigurări că noul PSD nu înseamnă un nou USL. „Noi nu recreăm USL. Există un proiect de ţară în care stânga contribuie cu soluţiile sale şi dreapta contribuie cu soluţiile sale, indispensabile, şi abia atunci o să vedem un public care se regăseşte în publicul PSD şi în domnul Iohannis sau în Alina Gorghiu. Un grup de iniţiativă pentru fondarea noului PSD - ca nou partid de stânga - care e deschis publicului de stânga din România şi care va avea o expresie politică şi în Parlament. Este o problemă de supravieţuire a reprezentării stângii româneşti. În clipa de faţă, nu există altă variantă decât un alt început energic bazat pe principiile: patriotism autentic, participare, probitate/cinste, professionalism“, a conchis Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Rus: Geoană - un băiat inteligent, privind caracterul, însă, are multe lucruri ce trebuie corectate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite