Gabi Firea, atac dur la Iohannis: A minţit de trei ori referitor la întâlnirile cu Băsescu. Ce are de ascuns?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, senatorul Gabriela Firea, îi solicită liderului PNL Klaus Iohannis să facă lumină în legătură cu subiectul întâlnirilor acestuia cu şeful statului, Traian Băsescu.

Gabriela Firea l-a acuzat pe prezidenţiabilul ACL că „a minţit de trei ori“, legat de aceste întâlniri şi a amintit de un interviu pe care Klaus Iohannis l-a acordat în aprilie 2010 Agerpres, şi în care acesta declara: „am mai vorbit (cu preşedintele Traian Băsescu - n.r.), am discutat chestiuni legate de proiecte comune şi politic vorbind“.

„Îi solicităm lui Klaus Iohannis să facă lumină în legătură cu acest subiect, să nu mai mintă în campania electorală dacă tot doreşte să reprezinte românii şi (să spună - n.r.) de ce se delimitează totuşi de aceste discuţii şi întâlniri. De ce minte? Ce are de ascuns? Dacă minte în legătură cu acest subiect, este posibil să ne mintă şi în legătură cu alte teme“, a spus Gabriela Firea.

„Sunt convinsă că domnul Klaus Iohannis, dacă îi respectă pe alegătorii săi din Sibiu şi pe români, pe care doreşte să îi reprezinte pentru că a intrat în această cursă prezidenţială, va găsi cu siguranţă o posibilitate ca în următoarea perioadă, cu cât mai repede, cu atât mai bine, să recunoască că nu este adevărat ceea ce a declarat, că poate i-a şoptit un consilier şi nu a avut timp să proceseze informaţia respectivă şi că, de fapt, a greşit. A minţit de trei ori. (...) Nu înţelegem de ce nu a dorit să recunoască faptul că s-a întâlnit la Vila Lac 3 cu actualul preşedinte şi a dat opiniei publice informaţii care îl pun într-o situaţie delicată", a mai afirmat senatoarea.

Klaus Iohannis a declarat în 12 august că nu a fost contactat telefonic sau într-o altă formă de Traian Băsescu în vederea unei întâlniri, în perioada în care maşina sa a fost fotografiată la Vila Dante.

„Ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat", a declarat preşedintele PNL.

Citeşte şi:

Iohannis: Am fost în zona vilei Dante, dar la o întâlnire de adio pentru Duane Butcher. Ambasada SUA: Pe 10 iulie am găzduit un eveniment la vila Dante

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, proaspăt desemnat candidatul ACL la Preşedinţie, dezminte faptul că s-ar fi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu în urmă cu câteva zile, atunci când maşina sa a fost fotografiată în zona vilei Dante, reşedinţa preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite