Fostul consilier de stat Ramona Ioana Bruynseels şi-a lansat candidatura la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Ioana Bruynseels FOTO Facebook
Ramona Ioana Bruynseels FOTO Facebook

Fostul consilier de stat în Aparatul de lucru al premierului Ramona Ioana Bruynseels şi-a lansat candidatura la preşedinţie din partea Partidului Puterii Umaniste, duminică, în faţa a circa 1.000 de persoane, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

„Pentru fiica unor oameni simpli din Cluj, această frază  «Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi candidez la preşedinţia României» este o responsabilitate extraordinară. Funcţia nu îl face pe om, dar omul poate face funcţia. Un om, orice om poate face minuni dacă îş doreşte cu adevărat. Îmi doresc cu majoritatea covârşitoare a românilor să clădim o nouă Românie. O cale de care să fim mândri. Schimbarea de care vorbim este realitatea imediată, în care trăim. Schimbarea a început deja. În lumea internetului nimic nu mai este şi nu mai poate fi ca acum 20 sau 50 de ani. Nu mai putem fi minţiţi, manipulaţi, ţinuţi cu ochii închişi sau urechile astupate. Credeţi că milioanele de români staţi în faţa secţiilor de votare au făcut-o de dragul partidelor sau a politicienilor? Au făcut-o pentru că îşi doresc schimbarea. Nu pentru marii bărbaţi de stat, pe care îi vedem că îşi pun piedici ca ăştia mici în curtea şcolii. Cozile de la secţiile de vot, campaniile civice de pe Facebook, prostele din centrul oraşului au ca motiv dorinţa de schimbare. Românii nu mai pot suporta să fie conduşi în mod netransparent să fie pioni în jocurile de culise ale politicienilor. România nouă s-a trezit! Chiar dacă unii nu au înţeles, nu mai există categorii mereu privilegiate, caste de neatins, nu mai există partide mereu sigure pe victorie. Cei care au câştigat ieri pierd mâine votul, dacă nu realizează că nu au primit un cec în alb. Vedetele de azi pot ajunge necunoscuţii zilei de mâine", a afirmat candidata umaniştilor.

 

De profesire jurist, Bruynseels a urmat, în perioada 2014-2015, Univesitatea Harvard - Şcoala de Guvern "John F Kennedy", unde a primit două premii speciale pentru excelenţa academică şi contribuţia la comunitatea Harvard Kennedy:  Premiul Raymond Vernon şi Premiul Lucius Littauer.

Anterior, ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", având şi un master la aceeaşi universitate, dar şi  Colegiul Naţional de Apărare - Academia de Înalte Studii Militare.

Bruynseels a fost consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Ministerului Apărării Naţionale - Corpul 4 Armată Teritorial Cluj-Napoca, iar între 2005 şi 2016 a ocupat mai multefuncţii în cadrul BCR.

Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat şi ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat în Aparatul propriu de lucru al premierului, până în mai 2019, când a demisionat.

Prima femeie care a intrat în cursa pentru Cotroceni. Cine este Ramona Ioana Bruynseels, candidata partidului controlat de Voiculescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite