FMI, din nou la Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta se întâlneşte luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, pentru discuţii asupra următorului program cu România.

Prim-ministrul Victor Ponta are programată întâlnirea cu delegaţia FMI, începând cu ora 15.00. Şeful executivului s-a mai întâlnit cu reprezentanţii FMI şi pe 24 iulie.

O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17-31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România.

În zilele de 15 şi 16 iulie, s-a aflat în România şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, aceasta fiind la prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI în luna iulie 2011.

Şefa instituţiei a declarat că următorul acord pe care Fondul Monetar Internaţional (FMI) îl va semna cu România, de tip preventiv, va fi unul de consolidare macroeconomică şi de reforme structurale, urmărind în principal disciplina politicilor, şi va presupune privatizarea şi restructurarea unor companii de stat.

„Acordul poate merge pe două planuri - consolidare bugetară şi reformele structurale (... ) În ceea ce priveşte societăţile aflate sub controlul statului, unele ar trebui privatizate, iar altele restructurate. Acesta este un program de disciplină, care poate justifica de ce FMI continuă înţelegerea cu titlu preventiv”, a spus Lagarde la Bucureşti, la o întâlnire cu presa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite