Victor Ponta: Preşedintele Traian Băsescu a fost tot timpul implicat în privatizarea CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul a discutat şi despre cele două împrejurări în care preşedintele a fost implicat în privatizare FOTO Adevărul
Premierul a discutat şi despre cele două împrejurări în care preşedintele a fost implicat în privatizare FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat în trei ocazii în privatizarea CFR Marfă, a declarat duminică premierul Victor Ponta, care a apreciat că şeful statului este obligat, prin statutul său, să precizeze în cadrul CSAT dacă are informaţii conform cărora ar exista probleme legate de privatizare.

„În momentul în care preşedintele, în ultima perioadă, din considerente strict politico-electorale, deşi nu avem alegeri imediat, îşi face un alt partid sau vrea să omoare PDL - foarte bine, aici nu pot decât să îl felicit pentru asta, că partid mai penibil decât cel condus de Blaga nu am văzut în 23 de ani în România - dar în momentul în care pentru acest motiv te apuci toată ziua şi îmi spui că nu e bine cu CFR Marfă, deşi ai aprobat tu, de trei ori în CSAT - tu, preşedintele ţării - şi pe vremea lui Ungureanu. Atenţie, nu doar a dat un aviz. De exemplu, Ungureanu a propus să vândă 20% din CFR Marfă, s-a dus în CSAT şi preşedintele a zis: "nu, 51% să vindeţi". Aşa a fost propunerea. Noi am avut scrisoare de intenţie iniţială, discuţiile... Preşedintele a fost tot timpul în CSAT, tot timpul implicat în privatizarea CFR Marfă. De trei ori a fost pe ordinea de zi, nu a scos-o niciodată”, a declarat premierul la RTV.

El a adăugat că au mai existat două împrejurări în care preşedintele a fost implicat în această privatizare.

A doua oară, cred că în octombrie, când erau alegeri şi domnia sa a zis: "Domnule, sunt alegeri, ia să mă opun eu la privatizarea CFR Marfă, că poate mai creşte PDL. Nu a crescut. După care au trecut alegerile şi în februarie a dat iar un aviz. Acum lucrurile stau în felul următor. S-a încheiat, pe baza avizului dat de CSAT - pentru că CFR Marfă este o companie strategică - s-a încheiat o procedură. În mod normal, măcar să informezi CSAT. Că nu poţi să zici: 'Domnule, ţi-am dat aviz şi după aceea nu mă mai interesează' Dacă nu cumva ai nişte elemente pe care eu nu le am: că e neserios câştigătorul sau nu ştiu ce face...”, a precizat Victor Ponta.

Premierul a declarat că preşedintele este obligat, prin statutul său, să precizeze în cadrul CSAT dacă are informaţii conform cărora ar exista probleme legate de privatizarea CFR Marfă. El a adăugat că, personal, nu deţine informaţii potrivit cărora în acest caz s-ar intenţiona producerea unor fapte prevăzute de legea penală. În acest sens, el a apreciat că şeful statului „blufează”.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite