Eugen Teodorovici, la Adevărul Live: Liviu Dragnea se încadrează pentru funcţia de premier. Nu mă exclud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanţe, senatorul PSD Eugen Teodorovici, a arătat, la Adevărul Live, că preşedintele PSD Liviu Dragnea se califică pentru funcţia de premier, însă a precizat că nu se exclude ca variantă.

 „Prim-ministrul trebuie să fie un iubitor de ţară, un iubitor de români, să fie bolnav de românism. Sa-şi iubească ţara şi pe români mai mult decât se iubeşte pe el şi mai mult chiar decât îşi iubeşte familia. Un premier trebuie să aibă în spate o zestre de realizări. Trebuie să ai nişte rezultate în zona în care activezi. Domnul Dragnea se încadrează“, a spus Eugen Teodorovici, la Adevărul Live. 

Întrebat dacă se exclude ca posibilă variantă, Teodorovici a răspuns: „Nu am spus că mă exclud. De fiecare dată când am fost propus pentru o funcţie, m-am întrebat singur dacă pot să fac faţă acelei funcţii. Sunt foarte mulţi colegi în PSD care pot să facă faţă cu brio funcţiei de premier. Pentru că arată bine, atât doamne cât şi domni, sunt oameni isteţi, cu pregătirea necesară pentru a prelua o astfel de funcţie“, a mai spus fosutl ministru de Finanţe. 

Întrebat dacă s-ar putea regăsi într-un eventual Guvern PSD-ALDE, Teodorovici a spus că „este o decizie a partidului“. 

„Un domn care arată bine“

PSD a făcut din numele de premier o ghicitoare, oferind indicii de la cum arată la ce funcţie a deţinut în fostele guvernări Ponta, strategie folosită de PSD pentru a induce în eroare opinia publică. „Este pregătit. Este un domn. Este un domn care arată bine“, spune preşedintele PSD Liviu Dragnea despre viitorul premier pe care îl va propune PSD după alegeri, în eventualitatea în care va strânge o majoritate parlamentară. „O să fie un bărbat arătos şi deştept“, adaugă primarul general al Capitalei, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea. Puzzle-ul este completat cu indicii de la fostul premier Victor Ponta. „Din informaţiile pe care le am, şi sunt un om bine informat, va fi un ministru din cabinetul meu“, a spus şi Ponta, încercând să arate importanţa pe care o are în desemnarea de cadre din interiorul PSD.

Informaţia lui Ponta este întărită de Liviu Dragnea, care, pe lângă prezenţa în Guvernele Ponta, mai adaugă şi alte condiţii eliminatorii: să fi lucrat la programul de guvernare şi să aibă carnet de partid. „PSD nu va propune şi nu va vota un om care nu e membru PSD. Aici discutăm, în baza acestui program, de dezvoltarea României. Orice program  de guvernare poate fi pus în practică de un prim ministru bun, pregătit şi care a lucrat la el şi care l-a înţeles şi de o echipă guvernamentală fomată din oameni care, la fel, au lucrat la acest program“, a spus Dragnea.

Întrebat cine a lucrat la programul de guvernare, Dragnea a enumerat mai mulţi foşti miniştri ai guvernării Ponta: „Eu am lucrat la el. Victor Ponta a lucrat la el. Bănicioiu a lucrat la el. Teodorovici, Rovana Plumb, Marius Nica, Mihai Fifor,  Ionuţ Vulpescu. Toţi miniştii care au fost în cabinetul lui Victor Ponta au avut o contribuţie, mai mică sau mai mare, la ideile din acest program”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite