Emil Boc, după întâlnirea cu Traian Băsescu: „S-a făcut puţină politică. A fost o discuţie între parteneri, pentru că adversarul nu e înăuntru, ci la USL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al României, Emil Boc, a declarat, sâmbătă seară, la sfârşitul întâlnirii dintre Traian Băsescu şi liderii Partidului Mişcarea Populară (PMP), că s-au purtat discuţii ca „între parteneri”, principalul „adversar nefiind înăuntru, ci dincolo, adică la USL”, informează Mediafax.

Întrebat la ieşirea de la întâlnirea cu preşedintele României ce s-a discutat, Emil Boc a spus „în orice caz politică nu”. Fostul premier a menţionat, în contextul subiectelor abordate la întâlnire, că partenerii rămăn parteneri indiferent de vremuri.

„Ce pot să discute doi oameni care au fost parteneri în cele mai grele momente ale crizei economice de după 1928-1933? Probleme care ţin de criza prin care am trecut şi faptul că partenerii rămân parteneri şi prieteni indiferent de vremuri”, a declarat Emil Boc, pentru sursa citată.

Fostul premier a mai comentat pe marginea prezenţei Elenei Udrea la întâlnire că aceasta este binevenită, deoarece au fost membri în acelaşi guvern. „A fost foarte bine pentru că am fost membri în acelaşi guvern, care a trecut România prin cea mai gravă criză economică”, a spus Emil Boc.

Liderul PDL Cluj a ţinut să adauge că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu nu a avut o conotaţie politică decat într-o mică măsură, însă a precizat că „adversarul nu se află înauntru, ci în USL”.

„Puţină politică s-a făcut, a fost o discuţie între parteneri pentru că până la urmă adversarul nostru nu este înăuntru, e dincolo, la USL”, a declarat, sâmbătă seară, Emil Boc.

De asemenea, Elena Udrea a precizat, la ieşirea de la întâlnire, că discuţia avută sâmbătă seară a fost una „ca pe vremuri”. „Am vorbit despre guvernarea Boc, despre asumare, despre lucrurile bune care s-au făcut, despre faptul că am avut un guvern care nu a fost susţinut de partid la vremea aceea, ci de nevoia de a continua împreună”, a spus Elena Udrea.

Tot aceasta a mai declarat că în cadrul discuţiilor avute nu s-a stabilit numele unui candidat la preşedinţie din partea Partidului Mişcarea Populară.

„A fost o seară între prieteni care au lucrat împreună, care vor mai lucra împreună. Am avut şi divergenţe de opinii, unii au spus că PMP va veni la guvernare din 2016, eu am susţinut că de la finalul anului 2014. Important este să vedem după europarlamentare un proiect comun, cu un singur candidat la preşedinţie, susţinut de partidele de centru dreapta şi de Traian Băsescu. Nu s-au spus nume, dar aşteptăm să se profileze numele celui mai bun candidat, un candidat care să adune voturi, care să fi făcut ceva în funcţiile pe care le-a avut, care să asume ceea ce face şi care să strângă în spatele şi în jurul său tot centrul dreapta”, a mai spus Elena Udrea.

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit sâmbătă seară, la hotelul Opera Plaza din Cluj, cu mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PDL, precum şi cu liderii PMP: Elena Udrea, Daniel Funeriu şi Adrian Papahagi.

Întâlnirea a durat peste doua ore, iar primul care a plecat a fost şeful statului, după ce a făcut la ieşire câteva fotografii cu Emil Boc.

Traian Băsescu va participa duminică, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică iniţiată de Fundaţia „Mişcarea Populară”.


Citeşte şi:

Mitingul PDL s-a încheiat. Peste 7.000 de protestatari au participat, cerând demisia Guvernului Ponta

Peste 7.000 de membri şi simpatizanti ai PDL au participat, sâmbătă, la un miting anti-USL, în faţa Palatului Victoria, cerând demisia Guvernului Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Băsescu: Iohannis este un câştig pentru guvern, să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea

Klaus Iohannis este un "câştig pentru guvern", dar "trebuie să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea", a declarat, sâmbătă seara, preşedintele Traian Băsescu, care a sosit la Cluj-Napoca.

Antonescu: Am căzut de acord cu Ponta asupra propunerii lui Iohannis şi a schimbărilor din Guvern

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul, scrie Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite