Dragnea îl cheamă pe Cioloş la raport: Să prezentaţi de urgenţă, în faţa Parlamentului, situaţia economică a ţării. Guvernul: O iniţiativă foarte bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragne, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş, în care îi solicită să prezinte, în Parlamentul României, situaţuia economică reală a ţării.

UPDATE Premierul Dacian Cioloş va merge în Parlament pentru a prezenta situaţia economică şi pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentare care pun presiune pe buget, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu. Întrebat despre scrisoarea lui Liviu Dragnea, Iolu a spus că iniţiativa preşedintelui PSD ”este foarte bună”, pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice sunt foarte bune, respectiv creşterea economică şi încasările, care sunt peste program, potrivit news.ro.

„Domnule Prim Ministru, în ultima perioadă au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin  schimbarea radicală a Codului Fiscal”, arată Liviu Dragnea, în scrisoarea adresată premierului Cioloş.

Liderul PSD îl cheamă pe premierul Dacian Cioloş în Parlament.

„Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: Intenţia Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutăţire a indicatorilor economici în ţara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare”, adaugă Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că Guvernul Cioloş, prin declaraţiile contradictorii ale miniştrilor, crează confuzie în rândul investitorilor. „Totodată, consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întrucât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni“, a conchis Dragnea.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite