Dl. Liviu Nicolae Dragnea joacă tare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şedinţa Comitetului Execuitiv Naţional al PSD care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare (31 august-2 septembrie), scrisoarea din data de 14 august a d-nei Ecaterinei Andronescu, în care aceasta îi cere d-lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate şi solicita demisia guvernului condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă, se va discuta probabil în clipa în care se va trece la „şi altele“.

Dacă nu cumva în pauze, între două chiftele şi o porţie bună de ciolan cu fasole.

Scrisorii pare a-i fi rezervată o soartă similară aceleia de care a avut parte în luna ianuarie misiva adresată aceluiaşi organism de conducere de dl. Niculae Bădălău. Aceea de a trece cvasi-neobservată. De a fi tratată ca un minim incident de parcurs, lipsit de consecinţe majore. Toată povestea a şi început să fie prezentată de comunicatorii partidului drept ceva aproape normal într-un partid cu reguli de funcţionare democratice. Ca prin farmec, au dispărut înfierările şi mânia proletară. Gata. Nu vom mai avea parte de întrebarea îngrijorată kakaia deviaţia?

Contrar celor declarate zilele trecute de însăşi expeditoarea scrisorii, carnetul de membru PSD, care astăzi este aşezat cu grijă în buzunarul unuia dintre taioarele de vară, va fi frumuşel mutat în iarnă în palton. Conform anunţului făcut marţi seară de dl. Codrin Ştefănescu,, anunţ confirmat de dl. Dragnea însuşi marţi seara la Antena 3, împotriva doamnei Andronescu nu se va lua nici un fel de măsură punitivă. Doamna Andronescu va fi pur şi simplu ignorată.

Să fie oare acest semn de generozitate venit din partea d-lui Liviu Nicolae Dragnea via dl. Codrin Ştefănescu semnul înţelepţirii preşedintelui social-democraţilor români? Să fi înţeles oare, în fine, dl. Liviu Nicolae Dragnea că nu se mai poate cu dictatura şi că s-ar impune totuşi câteva concesii? Nu multe. Doar câte trebuie pentru salvarea aparenţelor. Nici vorbă.

Dl. Dragnea nu a făcut decât să îşi mai probeze încă o dată şiretenia. Evidentul său instinct de conservare. Spiritul de animal de pradă. Începând din data de 14 august, dl. Dragnea a înroşit liniile telefonice spre a instiga organizaţiile judeţene să o condamne ferm pe d-na Andronescu. Cu cinci excepţii, acestea au preferat tăcerea. Vreo două i-au luat chiar apărarea „disidentei“. Au mai trecut la atac doar câteva persoane ori necunoscute, precum liderul organizaţiei judeţene Arad sau cel de la Suceava şi cel Vaslui, inşi care şi-au dovedit fie mitocănia, fie prietenia excesivă cu Bachus şi licorile lui, ori care au parte de cea mai proastă presă posibilă, aşa cum stau lucrurile cu plagiatorul dovedit Liviu Marian Pop.

Dl. Dragnea a înţeles că nu are rost să se lege la cap dacă nu îl doare. Că nu trebuie să transforme lucrările CEX-ului de la finele săptămânii viitoare într-o dispută inutilă. Căci la urma urmei ce a făcut doamna Andronescu? A protestat ea cumva faţă de scandaloasa folosire a forţei la mitingul din data de 10 august? A spus că Jandarmeria s-a pus în slujba unei puteri politice care din 11 decembrie 2016 încoace a făcut tot ceea ce a fost posibil spre a-şi pierde legitimitatea? Nici vorbă. Doamna Andronescu nu este deloc îngrijorată de soarta românilor, nici de cea a răniţilor în incidente, puţin ii pasă fostului ministru al Educaţiei de încălcarea legii. Pe d-na Andronescu o preocupă scăderea în sondaje a PSD şi îi provoacă insomnii posibilitatea ca acesta să piardă guvernarea. 

Sunt tot mai multe indicii că altele ar fi planurile conducerii PSD. Chiar dacă acesta a fost negat de chiar dl. Dragnea în apariţia sa de marţi seara de la Antena 3. Dl. Dragnea este specializat nu doar în scenarii de autovictimizare (marţi seara a atins apogeul), ci şi în negarea evidenţelor. Cu fiecare oră care trece se întăreşte ipoteza că la finele săptămânii care urmează CEX-ul ar putea solicita demisia Cabinetului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă. Şi aceasta nu fiindcă dl. Dragnea ar dori să ofere mulţimii, românilor, ceva, o supapă cât de mica, de natură să detensioneze situaţia. Ci pentru a-l pune într-o situaţie de-a dreptul imposibilă pe preşedintele Klaus Iohannis. Mai mult ca sigur, după ipotetica demisie a doamnei Dăncilă, PSD se va duce la consultările de la Cotroceni cu o nouă propunere de premier. În cazul în care aceasta ar fi acceptată de dl. Iohannis, pierderile sale electorale ar fi imense. Aproape irecuperabile. Dacă dl. Iohannis îl va lua pe „nu“ în braţe, adică va respinge nominalizarea, domnia-sa ar oferi alianţei PSD-ALDE argumentul decisiv în favoarea declanşării procedurilor de suspendare. Într-o atare situaţie, nici măcar dl. Tăriceanu, care din primăvară încoace e tot mai puţin interesat de soluţia suspendării, nu va mai avea cum să se opună suspendării decât dacă doreşte ca ALDE să abandoneze coaliţia.

E clar. Dl. Liviu Dragnea joacă tare. Vom vedea la finele săptămânii viitoare şi cu ce rezultate.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite