Diaconescu: Reacţia lui Traian Băsescu la scandal a fost a unui adevărat om de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că scandalul în care este implicat Mircea Băsescu reprezintă intenţia clanurilor politico-financiare din România de a introduce sub control politic sistemul judiciar, iar atitudinea preşedintelui Traian Băsescu vizavi de acest scandal a fost a unui adevărat om de stat.

Întrebat despre felul în care vor fi afectate imaginea şi acţiunea preşedintelui Băsescu de arestarea fratelui său, Diaconescu, fost ministru al Justiţiei, a spus că scopul evident al întregului scandal generat în aceste zile este intenţia clanurilor politico-financiare din România de a introduce sub control politic sistemul judiciar, remarcând faptul că o cedare a sistemului judiciar va avea consecinţe dezastruoase pentru toti.

„Terfelirea Codruţei Kovesi, procurorul-şef al DNA şi a Liviei Stanciu, preşedintele ICCJ reprezintă, în fapt, principalul scop al întregului demers vizând distrugerea independenţei justiţiei“, a adăugat Diaconescu.

Diaconescu a spus că, în aceste împrejurări, preşedintele Băsescu a reacţionat constant ca un adevărat om de stat.

„Nu este o coincidenţă faptul că în România şi Polonia spaţiul public este ocupat cu două teme similare, care pot afecta stabilitatea statelor respective. Nu este o coincidenţă faptul că se încearcă afectarea credibilităţii a doi lideri pro-occidentali si pro-americani, prim-ministrul Tusk şi preşedintele Băsescu. Este de neînţeles cum politicieni de dreapta, care se delimitează astăzi de Traian Băsescu arată ca nu înţeleg nimic din miza acestei lupte“, a mai declarat Cristian Diaconescu.

Mircea Băsescu a fost arestat, ieri, pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citeşte şi:

VIDEO Izaura Bercea, după arestarea lui Mircea Băsescu: „Nu se ajungea aici dacă nu ne făcea flagrantu’!”

Izaura Anghel, fina lui Mircea Băsescu şi fiica lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, a declarat, vineri seară, imediat după aflarea veştii că naşul ei a fost arestat pentru 30 de zile, că îi pare rău pentru ce i se întâmplă acestuia, dar că nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă el nu le-ar fi aranjat flagrantul cu procurorii DNA. Izaura a adăugat că se teme de răzbunarea preşedintelui Traian Băsescu, fratele lui Mircea Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite