Deputatul Gheorghe Coman a fost eliberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Gheorghe Coman, condamnat într-un dosar în care a fost acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, a fost eliberat condiţionat marţi după-amiază din Penitenciarul Focşani, după executarea a două treimi din pedeapsă.

Potrivit Mediafax, decizia de eliberare condiţionată a fost luată în data de 27 august de către Judecătoria Focşani la propunerea comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Focşani după ce deputatul Gheorghe Coman a efectuat două treimi din pedeapsa de un an de închisoare pentru luare de mită, parlamentarul fiind condamnat la începutul anului curent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani se precizează că instanţa „admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani" şi "dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Coman Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, din pedeapsa de un an închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti".

Marţi după-amiază, deputatul PC Gheorghe Coman a fost întâmpinat la poarta închisorii de către soţie şi câţiva cunoscuţi. Deputatul a urcat apoi într-un autoturism de teren fără să facă declaraţii jurnaliştilor.

În 28 aprilie, deputatul buzoian Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia a fost pronunţată după ce parlamentarul a recunoscut acuzaţia de luare de mită. Gheorghe Coman a fost prins în flagrant în timp ce primea 3.000 de lei mită.

Procurorii DNA ceruseră condamnarea lui la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. 

 Deputatul Gheorghe Coman a fost arestat preventiv în 7 ianuarie, după ce Camera Deputaţilor a aprobat solicitarea DNA în acest sens. 

Parlamentarul buzoian a fost trimis în judecată pe data de 16 ianuarie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău.

Sentinţa definitivă este dată într-un timp-record, la aproximativ trei luni de la trimiterea în judecată a deputatului. Principalul motiv este acela că Gheorghe Coman şi-a recunoscut faptele şi a fost judecat în procedură simplificată. De altfel, decizia de condamnare în primă instanţă a fost dată chiar la primul termen al procesului. Tot un singur termen a avut şi apelul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite