Deputatul fugar Marko Attila, scăpat de Parlament din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Attila FOTO Mediafax
Marko Attila FOTO Mediafax

Cazul deputatului UDMR care a fugit din ţară după ce DNA a cerut arestarea sa, Marko Attila, a fost amânat din lipsă de cvorum. DNA a trimis la Parlament, recent, a doua cerere de reţinere şi arestare a alesului, iar Marko a transmis săptămâna trecută că demisionează, însă demisia nu s-a înregistrat întrucât trebuia trimis documentul original şi nu o copie scanată.

Cazul lui Marko Attila a fost amânat, astăzi, de aleşii care ar fi trebuit fie să ia act de demisia acestuia, transmisă săptămâna trecută, fie să discute şi să voteze solicitarea DNA de arestare a acestuia. Demisia lui Marko nu s-a înregistrat la Cameră până la această oră, iar aleşii au cerut documentul semnat în versiunea originală, în timp ce deputatul a trimis o copie scanată. După ce a decis să aştepte, aşadar, încă o săptămână, şi să îl păsuiască pe alesul care avea timp să trimită demisia în original, Parlamentul a amânat şi astăzi cazul.

Astfel, aleşii nu s-au întrunit în număr suficient, iar şedinţa a fost anulată din lipsă de cvorum. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a urat sărbători fericite aleşilor prezenţi şi jurnaliştilor şi a precizat că acest caz va fi amânat pentru o dată ulterioară, care urmează să fie stabilită în şedinţa Biroului Permanent al Camerei ce se desfăşoară la această oră.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în urmă cu două săptămâni, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul ANRP în care au mai fost arestaţi preventiv fostul şef ANI Horia Georgescu şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. Attila este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Într-un alt dosar, Camera a dat aviz încă din luna decembrie pentru arestarea sa preventivă, dar deputatul UDMR a plecat din ţară. Avocatul său a spus atunci că acesta a ales să trăiască în Ungaria pentru că se simte nedreptăţit de justiţia din România.

Citeşte şi:

Marko Atilla şi-a dat demisia din Parlament. Procurorii DNA au cerut arestarea

Deputatul UDMR, Marko Atilla, şi-a dat demisia din Parlament cu puţin timp înainte ca deputaţii să voteaze  cea de-a doua cerere DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a alesului UDMR, într-un dosar al retrocedărilor ilegale, disjuns din cel în care este cercetată şi fosta şefă de la DIICOT, Alina Bica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite