Decizie-şoc în PSD. Paul Stănescu a demisionat din fruntea partidului după ce a intrat în conflict cu Dăncilă. Care e motivul discordiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu
Paul Stănescu

Paul Stănescu, preşedintele executiv al PSD, a demisionat din funcţie după ce a intrat în conflict cu premierul Viorica Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul. În CEX, premierul a insistat pentru un congres rapid, organizat la finalul lunii iunie, care să aleagă noul preşedinte al partidului, în timp ce Paul Stănescu a pledat pentru un Congres organizat după alegerile prezidenţiale.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi pentru a stabili data congresului. Surse politice au explicat pentru Adevărul că există două tabere în partid. Prima: formată din Viorica Dăncilă, Marian Oprişan, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu, cei care susţin varianta unui Congres rapid, în care să fie ales noul preşedinte al partidului. A doua tabără: formată din Paul Stănescu şi Gabriela Firea, care inisistă pentru un Congres după prezidenţiale.

Înainte de CEX, Paul Stănescu, în mod surpinzător, a refuzat să facă declaraţii. În schimb, Gabriela Firea s-a pronunţat clar pentru un Congres după prezidenţiale. 

“Ne confruntăm cu o moţiune de cenzură. Noi, în loc să strângem rândurile pentru a depăşi cu bine moţiunea de cenzură în Parlament, ce facem, începem iar să o luăm de la capăt cu grupuri, grupuleţe, tabere şi pe urmă cred că dăm satisfacţie adversarilor noştri, în loc să fim uniţi vom fi din nou preocupaţi de alte subiecte”, a mai declarat primarul Capitalei.

În CEX, premierul Viorica Dăncilă a intrat în dezacord cu Paul Stănescu, care-şi doreşte ca preşedintele PSD să fie ales după prezidenţiale. De partea premierului sunt Marian Oprişan şi Niculae Bădălău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite