Darius Vâlcov a depus jurământul. Băsescu: Dacă veţi considera necesar să mă consultaţi, faceţi-o, pentru că veţi avea ce afla de la mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Darius Vâlcov a depus astăzi jurământul de învestire în funcţia de ministru delegat pentru Buget în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

UPDATE: Premierul Victor Ponta s-a întors la Guvern după ceremonia de învestire. „Domnu' Vâlcov, vă urez mult succes, nu ştiu ce fapte cumplite penale aţi comis pe vremea când eraţi primar la PDL, sper ca ministru PSD să faceţi bine şi să lucraţi foarte bine cu doamna ministru Petrescu şi să asigurăm cât mai multe resurse de investiţii pentru perioada următoare, că altfel cu 0,2% din PIB o să luăm o decoraţie, dar o să oprim toată economia“, i-a spus premierul noului ministru.

UPDATE Traian Băsescu: O să fiu extrem de scurt în a vă adresa câteva cuvinte. Preluaţi un portofoliu extrem de greu dacă avem în vedere obligaţiile asumate de România. Speranţele celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală sunt deşarte. La ultima şedinţă a Consiliului European s-a stabilit clar că politicile de consolidare fiscală rămân valabile. În ceea ce ne priveşte, avem obligaţii asumate cu privire la Tratatul Fiscal şi programele de reformă. Avem obligaţii legate de criteriile din Tratatul Fiscal, mă refer aici la MTO. Avem obligaţii care vor rezulta dintr-o votare a reducerii CAS.

Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură ca ministru delegat al Bugetului


Toate acestea crează un sentiment al unui impas între relaţia dintre România şi FMI. Dacă România nu îşi va respecta angajamentele, riscurile de derapaj vor fi majore. Vă spun să fiţi un ministru al României, şi nu al intereselor electorale. Dacă veţi considera necesar să mă consultaţi, faceţi-o, pentru că veţi avea ce afla de la mine. În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui cu privire la o ordonanţă sau alta sau modul dezbătut al ordonanţei privind perioada de mercato pentru primari, vreau să fiţi şi dumneavoastră convinşi, toţi care sunteţi aici, şi presa, că nu fac niciun abuz constituţional

FOTO Mediafax 

image

Preşedintele Traian Băsescu a amânat, miercuri, învestirea senatorului PSD Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, întrucât premierul Victor Ponta nu poate participa la ceremonie.

Deşi ceremonia de depunere a jurământului de către Vâlcov era programată pentru ora 18.00, a fost amânată, deoarece premierul Victor Ponta nu va fi prezent la eveniment, a informat Administraţia Prrezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunţat să mai participe la eveniment“, se arată în comunicatul transmis de Preşedinţie.

Premierul Victor Ponta se află, în intervalul orar în care ar fi trebuit să fie prezent la ceremonia de depunere a jurământului de către Vâlcov, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române şi are inclusiv o întrevedere cu Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton.

Premierul a răspuns provocării şi a spus că va solicita un alt moment. Ulterior, a trimis o scrisoare în care îi cere preşedintelui să reprogrameze jurământul, iar Preşedinţia a anunţat că evenimentul are loc joi, la ora 11.00.

„Ca urmare a prelungirii evenimentelor prevăzute în agenda de astăzi, 27 august, peste programul stabilit, vă rog să reprogramaţi ceremonia de depunere a jurământului pentru dl. Darius-Bogdan Vâlcov în data de 28 august a.c., în intervalul orar 9.00-12.00. Menţionez că după ora 12.00 voi fi plecat din ţară“, i-a transmis Ponta preşedintelui. De la ora 10.00, în programul oficial al premierului se arată că acesta participă la şedinţa de Guvern, iar de la ora 17.00 se va afla într-o vizită oficială în Turcia.

Citeşte şi:

UPDATE Hârjoana Ponta-Băsescu a luat sfârşit. Vâlcov depune jurământul mâine, la ora 11.00

Preşedintele Traian Băsescu a amânat, miercuri, învestirea senatorului PSD Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, întrucât premierul Victor Ponta nu poate participa la ceremonie. Premierul a răspuns provocării şi a spus că va solicita un alt moment. Ulterior, a trimis o scrisoare în care îi cere preşedintelui să reprogrameze jurământul, iar Preşedinţia a anunţat că evenimentul are loc joi, la ora 11.00

Băsescu: Ponta fuge de răspundere în cazul Vâlcov. Mâine, când Guvernul permite traseismul primarilor, pleacă în Turcia şi face altcineva treaba murdară

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut astăzi, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă în care l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru că nu şi-ar fi asumat numirea lui Darius Vâlcov în Guvern. El a vorbit şi despre OUG privind migraţia primarilor, dar şi despre ordonanţa care modifică Legea Educaţiei şi a făcut un apel la Avocatul Poporului să atace aceste acte la Curtea Constituţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite