Daniel Gheorghe (PNL): Vizita preşedintelui Iohannis le transmite ucrainenilor că nu toţi europenii sunt interesaţi să nu-l umilească pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis în vizita de la Irpin FOTO Presidency
Klaus Iohannis în vizita de la Irpin FOTO Presidency

Daniel Gheorghe, deputat PNL, susţine că vizita lui Klaus Iohannis în Ucraina arată importanţa pe care o arată statul român vecinilor şi transmite un mesaj ferm şi celor care au început războiul, că nu toţi actorii politici se gândesc la fel ca Emmanuel Macron, că trebuie evitată o posibilă „umilire a Rusiei”, după a repetat de nenumărate ori oficialul fracez.

„Vizita preşedintelui Klaus Iohannis este importantă pentru liderii şi poporul ucrainean, deoarece le transmitem că există încă numeroase naţiuni europene care nu au pe agendă sentimentele dictatorului Vladimir Putin şi care nu au ca scop evitarea umilirii liderului rus. Poporul ucrainean trece prin cele mai grele momente de la recâştigarea independenţei, la sfârşitul războiului rece, şi are nevoie de toate formele de sprijin, inclusiv cel moral. De aceea, este important să le transmitem că nu sunt singuri în demersul lor curajos de a respinge invazia rusă”, susţine deputatul liberal Daniel Gheorghe, într-un comunicat de presă. 

Liderul PNL deplânge acţiunile şi semnalele transmise de unii lideri europeni. „Naţiunile care sprijină cel mai ferm Ucraina sunt naţiunile din estul Europei, adică cele care de-a lungul secolelor au cunoscut invazii, crime şi genocide comise de invadatorul rus. Din păcate, ţări puternice precum Germania sau Franţa se mişcă suspect de lent atunci când vine vorba de susţinerea militară a Ucrainei, ba chiar declară public că sunt interesate de evitarea umilirii lui Putin – de parcă despre asta ar fi vorba când sute de ucraineni mor în fiecare zi”, completează Gheorghe. 

„Mesajul preşedintelui Iohannis care a spus la Irpin că cei vinovaţi de aceste crime trebuie să plătească, coroborat cu mesajele liderilor americani, britanici, polonezi şi baltici, le va da ucrainenilor energia şi dorinţa de a continua lupta pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi”, mai explică deputatul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite