Daniel Fenechiu este noul lider al grupului PPDD din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Daniel Fenechiu este noul lider al grupului parlamentar PPDD din Camera Deputaţilor, după excluderea fostului lider Radu Popa din partid.

Decizia a fost luată după şedinţa grupului, la care a participat şi Dan Diaconescu.

Radu Popa a fost exclus din partid pe motiv că ar fi negociat în interes personal cu PSD.

Dan Diaconescu a anunţat şi că PPDD nu va face nicio alianţă cu USL şi că parlamentarii formaţiunii nu au avut niciodată intenţia de a părăsi partidul.

Radu Popa voia ca PPDD să se alieze cu USL. Pentru mine, Dan Diaconescu, este exclusă această variantă. (...) Cât trăieşte Dan Diaconescu, acest partid nu va face niciun fel de alianţă cu vreunul din partidele ciocoieşti“, a afirmat Diaconescu la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că parlamentarii PPDD nu au avut niciodată intenţia de a pleca din partid.

Toţi colegii mei nu au avut niciodată niciun gând de plecare. Radu Popa îi ruga în numele lui Victor Ponta şi altor lideri politici să plece că vine şi el după aceea, când vor atinge numărul de 20 de persoane, aveau şi un termen limită, data de 25 mai, în încercarea de a înfiinţa un grup parlamentar independent care să susţină coabitarea Ponta - Băsescu. Un grup care să asigure PSD majoritatea atunci când PSD voia să fugă de lângă PNL“, a susţinut Diaconescu.

Biroul Naţional de Coordonare al PPDD a hotărât, vineri, să-l excludă din partid pe prim-vicepreşedintele formaţiunii, Radu Popa, care era şi liderul de grup din Camera Deputaţilor.

Biroul Naţional de Coordonare a hotărât excluderea din cadrul PPDD a domnului Radu Popa, prim-vicepreşedinte, deputat în Parlamentul României, pentru acţiunile întreprinse în nume propriu şi interes personal împotriva partidului şi a valorilor promovate de acesta“.

Radu Popa a respins acuzaţiile că ar fi negociat interese personale cu PSD, el susţinând, luni, că a primit mandat în unanimitate din partea Biroului Naţional de Coordonare al partidului care negocia cu PSD. „Dan Diaconescu şi conducerea partidului m-au mandatat să negociez pentru începerea discuţiilor cu PSD. Nu am făcut altceva decât ceea ce am primit mandat. Domnul Diaconescu ulterior mi-a cerut să am în vedere deschiderea OTV pe negocierile cu PSD“, a spus Popa, care a adăugat că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta în urmă cu 3 săptămâni, privind încheierea unui acord de colaborare între cele două partide.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite