Dan Radu Ruşanu: „Parlamentarii vor primi 4000 de lei pentru cazare şi nu trebuie să depăşească bugetul. Statutul senatorilor şi deputaţilor se va modifica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL Dan Radu Ruşanu a declarat, marţi, că parlamentarii vor primi suma de 4000 de lei pentru a-şi acoperi cheltuielile de cazare, iar statutul deputaţilor şi senatorilor se va modifica

„De principiu sunt de acord să se încadreze în suma respectivă, în cei 4000 de lei. Că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă, suma de 4000 de lei, să nu o depăşească. Şi atunci este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor”, a explicat acesta, potrivit NewsIn.

Dan Radu Ruşanu a punctat că toţi parlamentarii sunt obligaţi să agreeze măsurile privind reducerea cheltuielilor de cazare.

„Toţi parlamentarii sunt obligaţi să agreeze aceste măsuri în condiţiile în care ne vom încadra în acea sumă forfetară de 4000 de lei care se va da parlamentarilor cu declaraţie pe proprie răspundere că nu au domiciliu sau au locuinţă în Bucureşti sau în Ilfov şi atunci economia care este astăzi alocată pentru cazare de 7.500 de lei, va fi numai de 4000 de lei, înseamnă 3.500 de lei economie lunară pe fiecare parlamentar”, a precizat acesta.

De asemenea, Ruşanu a susţinut că o decizie finală privind aceste măsuri va fi luată luni în plenul reunit al celor două Camere, precizând că va fi modificat şi statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a putea fi aplicate aceste măsuri.

„Luni va trebui votat în plenul Camerelor reunite modificări la statutul parlamentarilor. (...) Bugetul se modifică prin statut, unele drepturi ale parlamentarilor sunt prinse în statut, modificând statutul şi punând toate aceste criterii în statut, atunci automat se va modifica şi bugetul", a punctat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite