Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Donald Tusk în calitate de lider de grup al Renew Europe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, s-a întâlnit luni cu Manfred Webber, Dacian Cioloş şi alţi lideri politici din Parlamentul European într-o serie de întâlniri care are ca scop depăşirea crizei numirilor din fruntea instituţiilor UE.

Seria de întâlniri organizate de Tusk vine în contextul negocierilor eşuate de la Consiliul European din 20-21 iunie privind numirile în funcţiile de conducere ale instituţiilor UE.

Potrivit imaginilor publicate pe site-ul Consiliului, Tusk s-a văzut luni liderul grupului PPE, Manfred Weber, cu şefa grupului S&D, Iratxe Garcia, cu actualul şi fostul preşedinte al Renew Europe, Dacian Cioloş respectiv Guy Verhofstadt şi cu co-liderii grupului Verzilor, Ska Keller şi Phillipe Lamberts.

Instituţiile europene se află la un impas după ce liderii europeni nu au ajuns la un acord în privinţa numirilor celor patru preşedinţi de la Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Central Europeană precum şi pentru funcţia de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe şi politiă de securitate. Deşi au trecut trei săptămâni de la summitul informal din 28 mai, familiile politice europene încă nu au ajuns la un compromis.

Principalul blocaj este la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, acolo unde S&D şi Renew Europe au anunţat că nu îl vor sprijini pe candidatul PPE, Manfred Weber. Un anunţ în acest sens a făst făcut chiar de Dacian Cioloş, liderul Renew Europe, care a adus în discuţie numele comisarului Margrethe Vestager.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite