D-lor Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, aţi greşit, plecaţi. E simplu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este cerinţă esenţială a Pieţei: demisia celor care se fac vinovaţi de atacul la democraţie şi statul de drept prin emiterea OUG 13. Nici Dunărea nu-i poate spăla de greşeala făcută. Şi pentru neînţelegerea etapei în care se află acum România.

Societatea s-a maturizat, stă cu ochii pe guvernanţi, nu mai admite nici un derapaj de la principiile şi valorile adoptate la intrarea în UE. Internetul şi social-media înlesnesc comparaţiile cu democraţii consolidate, în care populaţia trăieşte decent tocmai pentru că respectă aceste valori.

O altă eroare grosolană: dispreţul şi subaprecierea spiritului critic şi de reacţie al românilor. Să nu înţelegi în ce lume internă şi externă trăim, te descalifică din start pentru ocuparea celor mai înalte funcţii în stat.

Conform ultimului sondaj realizat de Avangarde, o casă apropiată puterii: 52% dintre respondenţi consideră că principalul vinovat pentru situaţia actuală care a declanşat protestele e coaliţia guvernamentală. Aşa că nu e vorba doar de sutele de mii de români care ies în pieţe în Bucureşti şi marile oraşe, ci de o opţiune a unui segment majoritar al populaţiei. Posibil, 60-70% din populaţie.

A obţine o victorie în alegeri, chiar cu 20% dintre voturile electoratului, nu înseamnă că ai dreptul să dai foc la ţară în perioada pentru care ai primit mandatul. Românii nu sunt proşti, înţeleg ce se întâmplă.

Vrăjeala că decizia CCR a lăsat vid legislativ care trebuia umplut cu OUG 13 nu mai este crezută nici de PSD-isti, nici de copii. S-a intenţionat doar salvarea lui Dragnea şi ale altor înalte „feţe” politice. De altfel, personaje importante, precum Şerban Nicolae (şoferul lui Cătălin Voicu), Nicolicea si alţii, au anunţat că nu renunţă la conţinutul ordonanţei 13, şi-l vor promova într-o altă lege.

Că au greşit, recunosc şi cei trei. Prin abrogarea OUG 13, prin promisiunea că va fi respinsă şi de parlament şi aprobarea OUG 14, de respingere a OUG 13.

Prea târziu. Când conduci o ţară, după ce ţi-ai pus poalele în cap degeaba îţi pui după aceea cenuşă în cap. Nu ţine, pur şi simplu.

Dl Grindeanu a aflat la Bruxelles ce cred partenerii noştri despre cele întâmplate. A văzut acolo multe „pisici”, inclusiv consecinţe asupra fondurilor europene pe care se bazează bugetul pe 2017. A venit plouat, fără obişnuita aroganţă şi dispreţul constant arătat populaţiei.

Se apropie şi momentul când contramanifestaţii, organizate de PSD, ar putea să pună faţă în faţă mase mari de români, unii împotriva altora. Ca la mineriade. Îşi permite actuala putere să asmută românii unii împotriva altora, să repete scenariul mineriadelor acum, când tocmai au ajuns în justiţie vinovaţii de atunci?

Liviu Dragnea are oricum sfârşitul politic aproape

Odată cu declanşarea procesului „Bombonica”, după ce trei coinculpaţi principali au recunoscut faptele şi au cerut procedura simplificată, este greu de presupus că d-l Dragnea va găsi martori care să contrazică probele aflate la dosar, riscând acuzaţia de mărturie mincinoasă. Joc încheiat.

D-l Tăriceanu greşeşte a doua oară.

A lăsat ţara în groapă în 2008, acum vrea să repete prostia. Zice că justiţia nu are ce căuta în parlament şi guvern, (chiar dacă acestea emit acte normative care favorizează infractorii), vrea deficite oricât de mari, eventual retragerea din UE, să poată trimite oricând „bileţele roz” spre şefii din justiţie.

D-l Grindeanu a primit o pălărie prea mare

Nu are resursele intelectuale şi prestanţa necesare funcţiei. Patinează aiurea pe subiecte pe care nu le cunoaşte, se întâlneşte la restaurant cu interlopi, ia o mină spăşită când oficialii UE îi arată „pisica”. Nu are ce căuta în fruntea guvernului.

Acesta-i tabloul. La care se adaugă îndârjirea cu care românii se vor aduna în pieţe, odată cu vremea mai prietenoasă, chiar dacă nu la amploarea manifestaţiilor din zilele de duminică.

Pentru oprirea acestui cerc vicios există o singură soluţie, cerută şi de manifestanţi şi de 60% din populaţie. Plecarea celor trei „capi” ai atacului la statul de drept şi înlocuirea lor cu alte persoane, integre şi responsabile, din coaliţia care a câştigat alegerile. Sper să existe şi astfel de personaje.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite