Cum au primit fanii de pe Facebook noua atitudine a lui Iohannis faţă de scandalul Antena 3 - ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precizările preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la cazul Antenelor nu i-au convins pe cei mai mulţi susţinători de pe Facebook, care cer mai mult de la şeful statului.

Aflat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a postat, la miezul noţii, pe pagina sa de Facebook, mai multe precizări cu privire la declaraţia nefericită pe care a făcut-o cu privire la situaţia Antenei 3. „Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe să apăr pe cineva în faţa legii. Eu vreau să se impună legea şi sper că prin aceste precizări am lămurit un pic mai bine situaţia. Vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook. Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă”, a mai spus Iohannis, invocând faptul că în campania pentru prezidenţiale din 2014 „accentele au fost tocmai de altă natură”.

În doar câteva ore, postarea lui Iohannis a adunat aproape 2.000 de comentarii şi peste 6.000 de like-uri. „Adevărul“ a trecut în revistă comentariile pentru a lua pulsul utilizatorilor Facebook după ce Iohannis şi-a nuanţat declaraţiile.

Majoritatea mesajelor sunt critice la adresa preşedintelui. „Nu m-aţi convins. Poate că aţi priceput mesajul pe care l-aţi primit pe Facebook, dar nu cred că aţi înţeles palma pe care aţi dat-o românilor care sperau în dumneavoastră. Ambiguitatea răspunsului dumneavoastră mă face să cred că aţi înţeles mult prea puţin...“, îi scrie George Checheriţă.

„Degeaba, domnule preşedinte, secţia de votare e încă departe. Din păcate vorbele nu mai sunt suficiente în cazul dumneavoastră. A sosit timpul să se vadă şi lucrul ăla bine facut“, a scris utilizatorul Alex Baba.

„Aşteptăm demiterea lui Mihalache“

Mai mulţi utilizatori s-au referit în mesajele lor la Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale. „Da, am mai auzit placa asta şi când te-am rugat să nu-l numeşti pe Dan Mihalache consilier prezidenţial. Nu l-ai făcut doar consilier prezidenţial, ci chiar şeful Cancelariei Prezidenţiale“, a comentat şi Marian Dragomir.

Mulţi îi reproşează lui Iohannis că s-a lăsat influenţat de Dan Mihalache şi cer schimbarea acestuia din funcţie. „Dacă l-aţi înţeles, e timpul s-o şi dovediţi de data asta, dar greşelile le comiteţi din ce în ce mai tare. Aşa că, aşteptăm demiterea lui Mihalache, despre care vorbim de la investirea lui. Sper că acum sunteţi conştient că aţi fost manipulat de consilieri, fapt sărbătorit de toate vedetele trustului Intact ieri în Piaţa Constituţiei. Aşteptăm reacţia dvs, să vedem dacă aţi înţeles cu adevărat“, a reacţionat Manuela Mureşan.

 „Tăcerea e de aur, domnule Preşedinte şi înainte să vorbiţi, ar trebui să gândiţi singur, nu sfătuit de grupul din jurul dumneavoastră, în frunte cu Dan Mihalache (fost secretar adjunct al SGG pe vremea când Ponta era Premier). Ceea ce aţi spus, va rămâne pe vecie, şi nicio explicaţie ulterioară nu va conta foarte mult. N.B.: Luaţi exemplu de la Premierul Cioloş. Echipa lui de comunicare mai răspunde din când în când la mesaje. Dar ei nu îl au pe Mihalache, am uitat...“, a scris şi piteşteanul Adrian Flororiu, absolvent al Facultăţii de Drept.

„Aceasta este atitudinea aşteptată“

Noua atitudine a lui Iohannis cu privire la scandalul Antena 3 - ANAF i-a convins pe unii susţinători, mult mai puţini decât cei care continuă să-l critice pe preşedinte.

„Răspunsul e bun şi destul de clar. Era excelent dacă venea imediat după declaraţia regretabilă. Dar poate e bine că s-a întâmplat aşa: aţi învăţat că popularitatea poate scădea rapid dacă vă asociati câtuşi de puţin cu zona corupţiei şi manipulării, iar noi am redevenit vigilenţi pentru că ne-am dat seama că lupta anticorupţie nu s-a terminat prin simpla eliminare a lui Ponta. Cred că ar trebui să urmeze eliminarea lui Dan Mihalache din Cancelaria Prezidenţială. Prietenia lui cu oameni influenti din PSD şi din trustul lui Voiculescu ne face pe mulţi să va suspectăm de jocuri ascunse, prin asociere“, spune Lucia Stuparu.

„Aceasta este atitudinea aşteptată, domnule preşedinte. Sunteti garantul libertăţilor, dar şi al legilor. Ultima dvs fraza v-a readus şi like-ul meu. Să nu credeţi că Facebook e un moft; este vocea străzii, singurul fel prin care oamenii obisnuiţi îşi pot face vocea auzită, altfel decât demonstraţiile din faţa diverselor sedii şi altfel decât prin votul dat abia la 4 ani“, a scris şi utilizatorul Zu Saizu.

Fenomenul like-urilor retrase

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, după ce miercuri seară a declarat că cei de la ANAF au avut o „abordarea heirupistă“ atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti.

„În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a declarat preşedintele la Biblioteca Centrală Universitară, înaintea unei dezbateri.

După această declaraţie, preşedintele Klaus Iohannis s-a confruntat cu cea mai mare ofensivă a alegătorilor săi de la preluarea mandatului. Peste 40.000 de susţinători şi-au retras like-urile de pe pagina oficială de Facebook a preşedintelui, iar comentariile negative nu au încetat să curgă la adresa şefului statului.

În doar 24 de ore, peste 20.000 de utilizatori şi-au retras like-ul (îmi place) dat paginii oficiale a preşedintelui României, cel care a doborât recordurile de popularitate, înregistrând peste un milion şi jumătate de aprecieri, mai multe decât cancelarul Germaniei Angela Merkel sau orice alt lider european.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

VIDEO Klaus Iohannis face un pas înapoi în cazul Antena 3: „Am înţeles foarte clar mesajul primit via Facebook. Nu apăr pe nimeni în faţa legii”

Iohannis, reacţie ciudată în cazul Antena 3: Abordarea heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Câţi fani a pierdut, în doar câteva ore, preşedintele României

Cioloş a explicat în Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu există posibilitatea închirierii. Dragnea: Nu m-a lămurit

Dacian Cioloş îşi apără mesajul din Senat pe Facebook: „Regret MODUL în care a acţionat ANAF, dar susţin fondul intervenţiei. Nu am făcut niciun compromis”

Ordin de „evacuare urgentă” a sediilor Antena 3 şi Antena 1

Jocul amânărilor în scandalul clădirii confiscate de ANAF, din care emit Antenele

Valentin Jucan, despre întâlnirea membrilor CNA cu reprezentanţii Intact: „Un joc penibil prin care instituţia este făcut preş în faţa Antenei 3“

Liviu Dragnea sare în apărarea Antenei 3: „ANAF a descins într-un mod abuziv. Cioloş să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise“

Dragoş Pătraru şi Rareş Bogdan critică ANAF pentru cum acţionează în cazul Antenelor, iar Radu Banciu îi sfătuieşte pe români „să nu intre în panică“

Ce nu se spune în scandalul ANAF – Antena 3

Voiculescule, dă-ne banii pe care ni i-ai furat, ca să se simtă şi Badea liber!

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite