Cum explică Dragnea gestul său de a şterge comentariile negative la legea defăimării: „Mi-era greu să răspund“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea foto Eduard Enea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea foto Eduard Enea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că a şters cele peste 3.000 de comentarii negative ale internauţilor referitoare la legea defăimării pentru că nu avea timp să răspundă fiecăruia în parte şi erau mai importante precizările.

„Mi-era foarte greu să răspund la 3000 de comentarii, mai important e să prezint care e realitatea“, a motivat Liviu Dragnea, pentru Pro TV.

Nemulţumiţi de legea defăimării sociale promovată de Liviu Dragnea, care ar reduce din libertatea de exprimare, inclusiv în spaţiul online, internauţii au pornit un potop de critici, ironii, şi de jigniri la adresa şefului PSD. Mulţi i-au cerut demisia, alţii l-au măscărit în fel şi chip pe Liviu Dragnea pentru promovarea legii „demnităţii umane şi a toleranţei“, aşa cum a fost denumită de iniţiator.

În doar câteva ore, pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea s-au strâns peste 30.000 de comentarii, cele mai multe negative. A doua zi, toate mesajele în care era criticat Liviu Dragnea au fost şterse, ceea ce i-a iritat şi mai mult pe internauţi, care au luat cu asalt pagina de Facebook a liderului PSD. Administratorii paginii oficiale ale lui Liviu Dragnea au şters, în timp real, toate comentariile negative care apăreau în dedesubtul postării şefului PSD referitoare la Legea defăimării sociale.

„Panseluţă ofensată“

În paralel cu ofensiva începută pe Facebook, internauţii au modificat şi paginile de Wikipedia a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost prezentat la mişto drept „Liviu Mustaţă Nicolae Dragnea“, „plângăciosul ofensat“, pe pagina din limba englează, sau „panseluţă ofensată“, pe cea în limba română. În plus, i-au făcut o caracterizare legată de orientarea sexuală care ar intra sub incidenţa Legii defăimării sociale, mult criticată şi de societatea civilă pe motiv că ar îngrădi din libertatea de exprimare.

Ulterior, Liviu Dragnea a revenit cu precizări legate de nevoia de a adopta o Lege a toleranţei, care nu anulează alte legi în vigoare, ci vine în completarea acestora, însă argumentele şefului PSD nu i-au convins pe internauţi. Mesaje dure au continuat să curgă pe pagina de Facebook a şefului PSD.

„Liber la criticat politicieni“

Ulterior, Liviu Dragnea a revenit cu mai multe precizări pe pagina sa de Facebook referitoare la legea defăimării. „Noua lege a toleranţei vine în completarea ordonanţei privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege şi nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Ordonanţa, pe care – repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, precum şi dreptul la opinie şi exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect şi asupra celorlalte reglementări având acelaşi obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare, opinie şi la informaţie. Deci, liber la criticat politicieni şi oameni de afaceri!“, a spus Dragnea.

Pe aceeaşti temă:

Antecedentele lui Dragnea: a vrut să interzică apariţia unui ziar în Teleorman pe motiv că era defăimat. „Sunt cunoscut ca un om gospodar, onest şi responsabil“

Legea defăimării, arma lui Dragnea împotriva generaţiei Facebook. Ce şanse sunt ca legea să fie blocată

Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?

Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe, despre Legea defăimării: „o prostie“, „o mizerie“, „o jignire“, „ni se pune pumnul în gură“ 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite