Cu mânie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest

Cel mai mare protest paşnic din ultimii 25 de ani a fost împrăştiat de ultraşi. Este o încercare evidentă de a deturna ţinta protestelor, de a intimida demonstranţii şi de a rupe rândurile Pieţei.

Este neclar, la această oră, dacă vinovaţii aparţin doar unei singure galerii. Intenţia era cunoscută unor protestatari şi, probabil, Jandarmeriei. Aceasta din urmă a ţinut piept violenţelor, iar situaţia s-a transformat din protejarea unor obiective şi o relaţie relativ decentă, colegialo-fără-bătaie cu protestatarii paşnici într-un haos de nedescris. 

Sub zăpada murdară, lacrimogenă din Piaţă, stă de astăzi îngropată speranţa PSD. Nu contează cine a trimis ultraşii sau dacă au fost trimişi de cineva, contează doar faptul că Executivul acesta are cel mai nasol noroc din lume. Şi pentru asta, nu va rezista. 

Mergeţi în continuare în Piaţa, paşnic. Mergeţi mai mulţi, mergeţi să-i susţineţi pe cei care au o opinie. Mergeţi acolo unde vedeţi oameni cu copii şi câini, tineri zâmbitori, acolo unde râdeţi de sloganurile de pe pancarte. Mergeţi unde aveţi ceva de spus, de scandat, unde vreţi lumina în negrul unei nopţi a minţii. 

Mergeţi pentru copiii voştri, să-i protejaţi, încălziţi asfaltul rece cu hotărârea unei generaţii care vrea schimbare. Mergeţi să protejaţi democraţia şi spiritul liber, mergeţi la proteste pentru a apăra însuşi dreptul la protest. 

Guvernul Grindeanu tocmai a căzut, după violenţele din seara asta. Dacă joi nu se recâştigă Piaţa într-un mod paşnic, a căzut, însă, degeaba.

Extra motiv de bai şi supărare: Guvernul Grindeanu urmează să treacă vineri la pasul doi în lupta împotriva statului de drept, prin desfiinţarea DNA şi a DIICOT şi contopirea lor într-o singură instituţie, potrivit unor surse EurActiv.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite