CTP, despre incidentul cu parola de la Târgovişte: Ştiţi ce nu s-a discutat? Cum i se adresează acest organ de poliţie în uniformă unui cetăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a comentat joi seara la Digi24 incidentul cu parola de la Târgovişte filmat de un şofer de camion. Poliţistul i se adresează acestuia cu „domnu comandant” sau cu apelative similare comunicându-i că nu poate intra fără parolă, fiind un miting organizat. Acest gen de apelative dovedesc dispreţ şi o nonşalanţă nelalocul ei pentru un agent de ordine, consideră jurnalistul.

„S-a discutat despre parolă, despre parola Dragnea-cel-Frumos mă gândeam să fie. Era mai simplu, o literă. Ştiţi ce nu s-a discutat? Cum i se adresează acest agent, acest organ de poliţie în uniformă, unui cetăţean. De două ori îi spune 'domnu' comandant'. Deci, cât dispreţ este în această exprimare? Domnu' şef, domnu' comandant.

Cum trebuie să se adreseze un organ de poliţie oficial? Stimate conducător auto. Domnule conducător auto, sunt sergent cutare, vă rog să prezentaţi actele sau vă rog să trageţi pe dreapta. Nu dom' şef, nu domnu' comandant! Asta înseamnă dispreţ faţă e omul ăla de la volan”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară, potrivit digi24.ro

„Ştiţi cu ce e echivalentă? Cu 'chiparosule', aia a lui Teodorovici. Asta cu dom' şef, dom' comandant, dom' comandor e limbaj dispreţuitor de cartier, pe care l-a folosit un agent de poliţie în funcţiune, al doamnei Carmen Dan, care ne spune că totul este o exagerare”, a completat gazetarul.

El a amintit şi de incidentul în care protestatari au fost ridicaţi la Topoloveni de jandarmerie la un miting la care a participat Liviu Dragnea.

„Secvenţa care trebuie pusă de 100 de ori, de 1.000 de ori e cea cu buletinul. Omul ăla scoate buletinul, spune eu nu fug, nu plec nicăieri, vă rog legitimaţi-mă, poftiţi buletinul. Şi totuşi este luat şi băgat în dubă. Cu forţa! Şi omul întreabă de ce nu mă legitimaţi aici? Întrebarea este ce articol de lege a permis ridicarea acelor oameni care stăteau cu o pancartă, liniştiţi, nu au agresat pe nimeni, spuneau şi ei ce-aveau de spus cu pancarta respectivă. Nu s-a opus nimeni legitimării. Erau nişte oameni curaţi, educaţi, civilizaţi. Şi au fost săltaţi şi băgaţi în dubă în timp ce stăteau cu buletinul în mână, să fie legitimaţi. Asta consideră firesc şi legal doamna aceasta, Dan”, a spus jurnalistul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite