C.T. Popescu: Prima vorbire omenească pe care o aud de la Victor Ponta, după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu FOTO Mediafax
Cristian Tudor Popescu FOTO Mediafax

Jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu şi-a exprimat de curând opinia în legătură cu mesajele pe care Victor Ponta şi Klaus Iohannis, noul preşedinte ales al României, le-au înţeles după scrutinul de duminică.

Într-o intervenţie telefonică la postul Digi24, editorialistul consideră că Iohannis nu procedează corect atunci când afirmă că „PNL-ul doreşte să preia puterea”, deoarece Klaus Iohannis trebuie de acum să se comporte ca un preşedinte al ţării, nu ca unul de partid.

„De la domnul Iohannis am reţinut o frază - «PNL vrea să preia puterea». Ceea ce a spus Iohannis este în general corect, faptul că a insistat pe încuviinţarea cercetărilor penale pentru parlamentari, pe chestiunea primarilor traseişti. Un lucru bun este că a spus că nu vrea să ajungă la o formulă gen «soluţia imorală» a lui Traian Băsescu - o combinaţie cu «partide-balama». Nu poate fi un scop în sine puterea. Afirmaţia cu puterea e o afirmaţie de preşedinte de partid, dar el a fost ales preşedinte”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Asta după ce 10 ani am avut un preşedinte care s-a comportat ca un preşedinte de partid”, a completat jurnalistul.

În legătură cu Victor Ponta, ziaristul consideră că „prima vorbire omenească” pe care a auzit-o din partea preşedintelui PSD este atunci când acesta a afirmat că „e bine să tăceam cu toţii o vreme”.

„De la domnul Ponta reţin o singură frază, e prima vorbire omenească pe care o aud de la dânsul, şi anume – «e bine să tăcem cu toţii o vreme»”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Victor Ponta, în concediu până luni

Marţi seara, prim-ministrul României, Victor Ponta, l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să conducă Guvernul în perioada 19-24 noimebrie, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial nr. 0841.


Citeşte şi:

Unde s-au dus voturile candidaţilor din turul I

Electoratul Elenei Udrea şi al Monicăi Macovei l-a votat masiv în turul doi pe Klaus Iohannis. Iar votanţii lui Vadim Tudor şi Dan Diaconescu s-au împărţit, deşi cei doi lideri i-au îndemnat să pună ştampila pe Ponta.

Meleşcanu a demisionat din fruntea MAE. Băsescu a semnat numirile lui Mihnea Motoc şi Hegedüs Csilla la Externe şi Cultură

Premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihnea Motoc, ambasadorul României la Uniunea Europeană, pentru şefia MAE, după demisia lui Teodor Meleşcanu. Mihnea Motoc este soţul Iuliei Motoc, care, în prezent, este judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Crin Antonescu, prima apariţie după alegerile prezidenţiale: Victor Ponta este un om politic distrus

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat marţi seară la Realitatea TV că premierul Victor Ponta "este distrus politic".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite