Cristian Rizea a patentat o nouă formă de înşelăciune: „Metoda deputatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost acuzat de administratorul unui hotel din Vaslui că a plecat fără a achita o notă de plată de aproape 10.000 de euro, fostul deputat PSD Cristian Rizea e acuzat şi de proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, că l-ar fi „ţepuit“ cu 4.000 de euro, sumă datorată de doi ani pentru zece bilete de avion pe ruta Bucureşti-Nisa.

Lanţul acuzaţiilor la adresa fostului deputat social-democrat Cristian Rizea continuă, în condiţiile în care politicianul ar fi cumpărat în urmă cu doi ani bilete în valoare de 4.000 de euro pe ruta Bucureşti-Nisa de la agenţia Paralela 45 şi nu le-a mai achitat până în prezent, potrivit proprietarului acestei companii, Alin Burcea. „De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut nişte bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gaşcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era preşedintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere, era un deputat în Parlamentul României, nu era un ţigan din Colibaşi“, a spus Burcea, pentru agenţia de ştiri News.ro. 

Proprietarul agenţiei de turism  Paralela 45 a precizat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să îşi recupereze banii, dar nu a reuşit. „Îşi schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceaţă. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliţie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat ţeapă unui hotel”, a precizat Burcea despre deputatul care nu ar fi achitat biletele sale pentru Nisa. De altfel, faptul că Rizea mergea des pe Coasta de Azur a fost confirmat şi de concluziile Comisiei de control a activităţii SRI care a precizat că fostul deputat şi soţia sa mergeau în această zonă încă din 2008-2009, alături de ei fiind şi Elena Istode, fostă şefă a Direcţiei de Securitate Economică din SRI, ceea ce nu era normal din punct de vedere moral.

Nota de plată de la Vaslui, neachitată
Rizea a revenit în centrul atenţiei în ultimele zile după ce, împreună cu Ciprian Ţîrdea, coleg în Partidul România Unită, pe listele căruia au candidat la alegerile parlamentare din 2016, a plecat fără să achite o notă deplată de aproape 10.000 de euro.  Cei doi politicieni au fost cazaţi în hotelul Racova din Vaslui începând cu 31 octombrie 2016. În noaptea alegerilor, cei doi ar fi plecat din hotel, fără a anunţa personalul şi fără a achita facturile, potrivit administratorului hotelului Racova, Răzvan Condurache. Cei doi au stat cazaţi o lună în Vaslui pentru că au candidat în acel judeţ.

„Le-am dat cazare, au solicitat o reducere, pe care le-am acordat-o, fiind vorba de o perioadă destul de mare de cazare, au solicitat să includem şi o masă pe zi pentru domnul Ţîrdea. Singura lor condiţie a fost ca să achite la final, invocând că banii de campanie sunt blocaţi în contul partidului, pentru că aşa se procedează, ei depun banii într-un cont, îşi fac campanie şi la sfârşit li se deblochează banii”, a declarat Condurache pentru „Adevărul“.

Administratorul hotelului a subliniat că a mers pe încredere, din moment ce Rizea era un politician cunoscut, „nu un om de pe stradă“. „În noaptea alegerilor ne-am trezit că au plecat pe la ora 3.00 – 4.00 dimineaţa. Domnul Rizea a ieşit prin spate, nici nu l-a văzut nimeni, domnul Ţîrdea a ieşit prin faţă, cu mâinile în buzunar“, a mai spus administratorul hotelului precizând că în prezent avocaţii hotelului pregătesc  dosarele pentru a-l da în judecată pe Rizea, dar şi pe colegul său. Fostul deputat Cristian Rizea nu a prezentat până în prezent un punct de vedere public, acesta neputând fi contactat în condiţiile în care telefonul său e închis.

Când lumea te ştie deputat, îţi acordă un gir de seriozitate. Însă Rizea este un escroc în serie, am văzut că a ţepuit mai multă lume. Alin Burcea, proprietar Paralela 45
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite