Cristian Preda: Decizia de excludere din PMP, absurdă; partidul trebuie să redevină frecventabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia conducerii PMP de a-l exclude din partid este absurdă, că formaţiunea trebuie să redevină frecventabil şi că PMP trebuie să-l susţină în turul doi pe Klaus Iohannis.

Cristian Preda a spus că Iohannis "este susţinut azi de cei care l-au sprijinit şi pe Băsescu în 2004, minus Tăriceanu care-şi reface căsnicia politică".

"Decizia (de a fi exclus din PMP-n.r.) e absurdă. Am fost exclus după ce am remarcat că 5 e mai mic decât 6: prima cifră e scorul Elenei Udrea la prezidenţiale, iar a doua -scorul PMP la europene. Nu cred, însă că doar matematica elementară a supărat-o pe şefa PMP, ci şi faptul că am cerut membrilor PMP să-l voteze pe Iohannis pe 16 noiembrie. Am făcut-o întrucât atunci când partidul a fost primit în PPE, am promis că susţinem candidatul familiei noastre politice împotriva lui Ponta. Trebuie să ne ţinem promisiunea. Am fost surprins să aud în campanie de la Udrea că Ponta şi Iohannis sunt la fel. Asta e, scuzaţi expresia, o prostie mare cât casa. Dacă erau la fel, erau împreună. Iohannis e susţinut azi de cei care l-au sprijinit şi pe Băsescu în 2004! Minus Tăriceanu care-şi reface căsnicia politică", a precizat Preda.

El a arătat că, indiferent de deznodământul finalei prezidenţiale, PMP trebuie să redevină "frecventabil" pentru partidele şi personalităţile de centru-dreapta.

"Indiferent de deznodământul finalei prezidenţiale, PMP trebuie să redevină frecventabil pentru partidele şi personalităţile de centru-dreapta. Ideea că poţi câştiga prin autism şi dispreţuind pe toată lumea e o copilărie. Am primit numeroase mesaje de sprijin din partea liderilor PPE, care cred şi ei ce am spus şi eu: 2016 trebuie să găsească dreapta unită, nu răvăşită de orgolii şi aroganţă. Să nu repetăm greşeala italienilor, unde divizarea forţelor PPE - comparabilă cu ce e la noi- a dus la ascensiunea populistului de stânga Renzi, mai infatuat decât Ponta şi Năstase la un loc", a adăugat Cristian Preda.

Consiliul Executiv Naţional al PMP a votat, luni seară, excluderea din PMP a lui Cristian Preda, "ca urmare a susţinerii unui alt candidat la Preşedinţie", fiind însă nevoie de decizia Consiliului Naţional, a declarat secretarul general al PMP, Cristian Petrescu.

Elena Udrea trebuie să "demisioneze urgent" din fruntea PMP şi partidul trebuie să îşi dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin, a scris pe Facebook, vicepreşedintele formaţiunii, europarlamentarul Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite