Diaconescu renunţă la candidatură şi o susţine pe Udrea. „Mulţumesc, Cristi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean
Cristian Diaconescu, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean

Cristian Diaconescu, candidat independent la Preşedinţie, a renunţat la candidatură şi o va susţine pe Elena Udrea, prezidenţiabilul PMP. Motivul invocat de Diaconescu este solidaritatea dintre candidaţi, necesară pentru continuarea proiectelor lui Traian Băsescu. „Mulţumesc, Cristi!“, i-a spus Udrea lui Diaconescu.

Cristian Diaconescu a anunţat astăzi că Fundaţia Mişcarea Populară (FMP), al cărei preşedinte este, o va susţine pe Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie.

„ PMP are candidat pe doamna Udrea pentru preşedinţia România. Eu sunt preşedinte FMP. Având în vedere situaţia internă complicată, dar şi situaţia internaţională, consider că e mult mai important să avem o atitudine solidară. Consider că proiectul lui Traian Băsescu, privind modul în care statul român poate deveni un stat modern, trebuie încurajat de PMP şi FMP. Era o aventură ideea de a împărţi electoratul care este alături de Traian Băsescu. FMP o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP. Este un anunţ cât se poate de natural şi normal, deoarece solidaritatea între candidaţi trebuie să prevaleze“, a fost anunţul prin care Diaconescu a renunţat la candidatura la Preşedinţie.

La rândul său, Elena Udrea i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu pentru susţinere. „Cristian Diaconescu dovedeşte că este un om de stat care pune interesul naţional, de a-l opri pe Ponta să devină preşedinte, în faţa unui interes persoanl. Din acest moment, candidatura mea capătă şi o mai mare consistenţă. Proiectul Mişcarea Populară  a pornit cu un an în urmă de la dorinţa unor oameni de  a continua reformele lui Traian Băsescu pentru statul de drept şi independenţa justiţiei. Îmi doresc nu doar ca domnul Diaconescu să-mi fie un susţinător, ci să-mi fie alături. Vom merge în ţară, vom convinge electoratul să vină alături de noi“, a afirmat Udrea, care este convinsă că va câştiga fotoliul de la Cotroceni.

Aceasta i-a cerut prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis, să li se alăture, deoarece nu are nicio şansă să intre în turul doi. 

În 18 august, Cristian Diaconescu îşi anunţa candidatura ca independent la Preşedinţie şi demisia din PMP. O zi mai târziu, Elena Udrea era desemnată candidatul PMP la prezidenţiale.

Citeşte şi:

Cum văd analiştii inflaţia de candidaţi ai dreptei

Dreapta va fi reprezentată în primul tur al prezidenţialelor de trei candidaţi trimişi de partide şi de încă trei independenţi. Analiştii politici arată care sunt avantajele, dar şi dezavantajele acestei pleiade de candidaţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite