Crin Antonescu, despre USL: „După alegeri nu a mai existat USL, adică un procent de 70%. Au existat PSD şi PNL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Reuters
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Reuters

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit joi seară despre ultimele evoluţii ale scenei politice din România, accentul fiind pus pe relaţiile din interiorul USL, respectarea acordului USL, dar şi atacurile mediatice orientate asupra sa de anumite posturi de televiziune.

Relaţia dintre cei doi lideri ai USL nu este una simplă, între două persoane, a explicat liderul Senatului, subliniind că pactul nu a fost încheiat între „Antonescu şi Victor Ponta, ci între mine, Victor Ponta şi câteva milioane de oameni. Noi ne-am angajat la un demers foarte greu, să aducem împreună două partide, două electorate”.

Preşedintele PNL a ţinut să precizeze ceea ce a implicat acordul încheiat de PNL şi PSD în momentul în care au format USL, faptul că „nu a avut o alocare de posturi” care acum să fie inversate. De la bun început fiecare partid a stabilit ceea ce poate face şi ce nu poate să facă.

Una din problemele ridicate de Antonescu este faptul că cele două partide nu reuşit în urma alegerilor din decembrie să acţionează ca un întreg, fiecare din cele două încercând de multe ori să iasă în evidenţă, chestiunea justiţiei fiind cea care a produs neînţelegeri între partenerii de guvernare. „USL  a fost o alianţă care a acţionat în comun (n.r. – în alegeri). După alegeri nu a mai existat USL, adică un procent de 70%. A existat PSD şi PNL”, a declarat preşedintele PNL.

Liderul liberal  a negat faptul că a avut o întâlnire cu omul de afaceri Ioan Niculae, precizând că au modul în care a fost prezentată această ştire este o manipulare. Antonescu a declarat că „ieşirea în fărădelege în lumea presei continuă”. Liderul liberal susţine că „personal”, nu a avut o întâlnire cu Niculae, motivul prezenţei sale în acel local fiind discuţia subiectelor care urmau să fie abordate în emisiune realizată de jurnalistul cu care se întâlnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite