Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, chemat la audieri. Firea: Noi nu vânăm pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii vor ancheta tranzacţia făcută de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu FOTO Mediafax
Parlamentarii vor ancheta tranzacţia făcută de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu FOTO Mediafax

Comisia parlamentară care anchetează terenurile de la Nana achiziţionate de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a reunit astăzi, la Parlament, în prima şedinţă. Potrivit social-democratei Gabriela Firea, de lunea viitoare vor începe audierile în acest caz. De asemenea, membrii forului de anchetă vor solicita şi raportul comisiei parlamentare care a investigat activitatea CEC Bank.

UPDATE Potrivit senatorului PSD Gabriela Firea, săptămâna viitoare vor fi audiaţi, de către comisia de anchetă, prefectul judeţului Călăraşi, primarul comunei Nana, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu şi reprezentanţii următoarelor instituţii: APIA, ADS, Ministerul Agriculturii, ANRP şi OCPI. De asemenea, vor fi audiaţi şi notarii implicaţi în tranzacţiile cu terenuri din zonă. 

“Vom solicita ca toţi aceşti reprezentanţi ai statului să vină la audieri împreună cu documente edificatoare, clarificatoare în legătură cu toată situaţia creată. Audierile vor fi publice în faza în care reprezentanţii instituţiilor au documente publice”, a precizat Firea, la finalul şedinţei. 

Totodată, ea a subliniat că forul va avea şi un site, iar cei care vor considera că deţin informaţii se pot înscrie la audieri.

Potrivit aceleiaşi surse, vor fi analizate şi contractele de achiziţie a terenurilor din zona comunei Nana, iar comisia va solicita raportul forului care a anchetat activitatea conducerii CEC Bank.

Întrebată dacă Ioana Băsescu va fi chemată la audieri, Firea a replicat: “Nu putem anticipa şi vreau să subliniez încă de la început că noi nu vânăm pe nimeni, nu ne-am propus nişte ţinte. Noi vrem să aflăm adevărul”.

Membrii comisiei l-au votat în unanimitate pe liberalul Ioan Cupşa pentru postul de vicepreşedinte al forului, iar pe Mircea Irimie (Partidul Conservator) pentru funcţia de secretar. 

Potrivit deputatului Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei, comunicarea privind lucrările comisiei va fi asigurată de senatorul PSD Gabriela Firea.  

Membrii Comisiei Călăraşi

Membrii Comisiei Călăraşi, la prima şedinţă FOTO Iulia Marin 

Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat, în luna decembrie, preşedinte al comisiei parlamentare de anchetă, din care fac parte 13 membri, un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, în condiţiile în care PDL nu şi-a desemnat reprezentanţi. 

Potrivit Hotărârii plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de înfiinţare a comisiei de anchetă Călăraşi, forul parlamentar are următoarele obiective:

·         verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi

·         verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în perioada verificată în zona supusă anchetei;

·          verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana în perioada 1990-2013;

·         verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole din zona supusă anchetei;

·          verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990-2013.

Materiale pe aceeaşi temă: 

Comisia Călăraşi, votată în Parlament. Cine va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Cine sunt parlamentarii PSD care vor ancheta cazul Călăraşi

Antonescu, despre cazul Călăraşi: Se vorbeşte despre trafic de influenţă, dar comisia nu îl poate da jos pe Băsescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite