Băsescu, despre Comisia Călăraşi: „E foarte bine că se face, învaţă şi politicienii să nu fure de la ADS“. Dan Voiculescu, vizat de declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea Comisiei Călăraşi este un lucru „foarte bune“, politicienii având ocazia să înveţe „să nu fure terenuri de la ADS“, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

„Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului - nr). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit“, a precizat şeful statului, aflat într-un supermaket la cumpărături.

Remarcile privind ADS au apărut în mai multe discursuri ale preşedintelui Traian Băsescu din ultimul an şi îl vizează, indirect, pe Dan Voiculescu, preşedintele-fondator al Partidului Conservator. 

Compania Grivco, controlată de familia Voiculescu, a pierdut la începutul acestui an un proces cu ADS, instanţa motivând că societatea a exploatat ilegal 2.600 de hectare, aceasta neavând drept de exploatare, iar terenurile în cauză trebuiau folosite doar pentru cercetare ştiinţifică, potrivit Evenimentului Zilei. ADS se află în subordinea Ministerului Agriculturii, condus de către conservatorul Daniel Constantin. Nivelul arendei era scandalos de mic: 300 de kilograme de grâu pe an de fiecare hectar, cu excepţia primilor 7 ani, unde este de 100 de kilograme de grâu anual. 

Fără subvenţii pentru terenul Ioanei Băsescu

Întrebat de faptul că iubitul fiicei sale Ioana Băsescu ar urma să primească 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, preşedintele a replicat: „Aşa ştii tu? Hai, mă“.

Referitor la firma care va fi penalizată pentru că nu a lucrat terenul luat în arendă de la Ioana Băsescu, şeful statului a precizat că nu are „nicio treabă“ cu aceste lucruri. Firmele Amygo MT şi Royalagro, care au avut în arendă terenul cumpărat de Ioana Băsescu în Călăraşi, vor fi penalizate de APIA cu o sumă totală de 143.000 de euro, pentru că au primit subvenţiile aferente acestui an, dar nu au lucrat terenul până la 1 decembrie, aşa cum prevede legislaţia.

Eugen Nicolicea, "probabil" preşedintele „Comisiei Călăraşi“

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil“ preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Ca membri ai comisiei mai sunt propuşi senatorii Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Mihai Fifor şi deputaţii Ioan Adam şi Adrian Solomon.

Mai puteţi citi:

Victor Ponta: Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să-l albească  Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu era în posesia terenului din judeţul Călăraşi de mai mult timp, însă doar acum, spre finalul mandatului, a dorit să-l „albească” trecându-l pe numele unor rude, a precizat prim-ministrul, duminică seară, la postul de televiziune România TV.

Prima reacţie a şefului CEC Bank despre creditul Ioanei Băsescu: Nu s-au încălcat nici legea, nici reglementările BNR şi cu atât mai puţin normele interne ale băncii  Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, a declarat, în prima sa reacţie de la izbucnirea scandalului privind creditul acordat de bancă Ioanei Băsescu, fiica cea mare a şefului statului, că nu s-au încălcat nici legile, nici normele Băncii Naţionale şi nici reglementările interne ale băncii.

Banca Naţională începe un control la CEC privind creditul Ioanei Băsescu. Şefii BNR despre „ilegalităţile“ de la CEC:  Astfel de declaraţii sunt periculoase  Banca Naţională a României (BNR) va iniţia, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC Bank privind creditul acordat Ioanei Băsescu, control care va fi început săptămâna viitoare şi finalizat până la 9 decembrie, a anunţat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Liberalii au decis: susţin înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi, cerută de PSD  Liderii PNL au decis luni, într-o şedinţă a conducerii partidului, să accepte propunerea PSD pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în „cazul Călăraşi“ şi au anunţat numele membrilor forului. 

Antonescu, despre „cazul Călăraşi“: Se vorbeşte despre trafic de influenţă, dar comisia nu îl poate da jos pe Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că este de acord cu înfiinţarea comisiei parlamentare care să ancheteze achiziţionarea, de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, a unui teren agricol în Călăraşi, întrucât există suspiciuni serioase în spaţiul public cu privire la legalitatea tranzacţiei.

Crin Antonescu îi răspunde lui Ilie Sârbu: Pentru mine guvernarea nu înseamnă ciolan

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că pentru el guvernarea nu însemană „ciolan“, aşa cum înseamnă pentru social-democratul Ilie Sârbu. Acesta a opinat că atacul lui Antonescu la adresa premierului l-a făcut să vadă în liberal „un alt Traian Băsescu“.

Ilie Sârbu (PSD), despre declaraţiile lui Antonescu: „Am văzut un nou Băsescu, dirigintele care trage la răspundere“

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a criticat intervenţia de vineri a lui Crin Antonescu, calificând-o ca pe „cel mai dur atac“ de până acum la adresa social-democraţilor.De asemenea, Sârbu consideră că, prin comentariul referitor la independenţa justiţiei, liderul liberal doreşte să îşi asume tema centrală a campaniei lui Traian Băsescu.

Ilie Sârbu, despre o posibilă „despărţire“ în USL: „Ori compromis, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte“

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit, într-o emisiune la B1Tv, despre o posibilă "despărţire" a USL în lipsa unui compromis, el arătând că există două variante: fie compromis şi se merge mai departe aşa, fie lucrurile sunt tranşate "bărbăteşte" şi "fiecare merge pe drumul lui"

Ponta, despre relaţia cu PNL: „PSD a fost disciplinat. Ilie Sârbu este din categoria dulăilor“

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că PSD a fost întotdeauna disciplinat în relaţia cu PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite