Colegiul Director PDL convoacă CNC peste două săptămâni pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste două săptămâni vor fi aleşi cei care vor ocupa celelalte funcţii de conducere în cadrul PDL
Peste două săptămâni vor fi aleşi cei care vor ocupa celelalte funcţii de conducere în cadrul PDL

Colegiul Director al PDL a decis convocarea Consiliului Naţional de Coordonare peste două săptămâni, unde se vor alege celelalte funcţii de conducere ale partidului, a declarat, sâmbătă seară, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a adăugat că până în ziua de joi, în săptămâna în care este programat Consiliul Naţional de Coordonare, se vor depune candidaturile pentru aceste funcţii, informează Mediafax.

Întrebat dacă va oferi vreun post de conducere Elenei Udrea, Blaga a spus că aici nu este vorba de a oferi ceva, că vor fi depuse candidaturile şi cei mai buni vor fi aleşi. Convenţia Naţională extraordinară a PDL a aprobat, sâmbătă, modificarea Statutului partidului, stabilind că foştii preşedinţi ai PDL vor face parte din Biroul Naţional Permanent şi mărind numărul de vicepreşedinţi de la 15 la 16.

Potrivit noilor prevederi, PDL va avea 16 vicepreşedinţi responsabili cu următoarele departamente: pentru strategii, relaţii politice şi internaţionale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine puiblică, pentru politici în agricultură, pentru politici în edcaţie, cercetare, cultură, minorităţi şi pentru sănătate. Dintre aceşti 16 vicepreşedinţi, 8 vor fi vicepreşedinţi regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare.

Vor fi doi secretari generali adjuncţi responsabili cu cancelaria şi, respectiv, cariera militanţilor, în loc de 3 cât erau până în prezent.

Alte modificări ale Statutului se referă la mărirea numărului de secretari executivi ai partidului de la 15 la 16. Din aceşti 16 secretari executivi, opt sunt responsabili pe domenii, iar alţi opt vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.

Cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului vor fi pe domeniile următoare: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri şi societate civilă şi, respectiv, politici publice. Ei vor fi aleşi pe fiecare domeniu dintre candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

Secretarul general al partidului va coordona activitatea de organizare, a organizaţiilor judeţene, a secretarilor generali adjuncţi, dar şi a vicepreşedinţilor şi secretarilor pentru regiunile de dezvoltare.

În şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare al PDL urmează să fie aleşi prim-vicepreşedinţii formaţiunii, secretarul general, vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi, secretarii executivi, trezorierul şi membrii Comisiilor de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.) şi de Revizie şi Control (C.N.R.C). Preşedinţii C.N.I.S.L. şi C.N.R.C. sunt aleşi sâmbătă la Convenţia Naţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite