Ciolacu, în cadrul şedinţei solemne pentru Ziua Naţională: „Această zi ne aminteşte că avem datoria de a colabora. Am pus bazele unei coaliţii puternice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună solemnă, dedicată Zilei Naţionale a României. Cu această ocazie, Marcel Ciolacu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a ţinut un discurs, precizând că sărbătoarea naţională ne găseşte la finalul crizei politice, pentru că au fost puse bazele unei coaliţii de guvernare puternice.

„Sărbătorirea a 103 ani de la reunirea într-un singur stat a românilor din vechiul regat, Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, ne găseşte astăzi la finalul unei crize politice. Am reuşit să punem punct haosului politic prin maturitate şi responsabilitate. Am reuşit să punem bazele unei coaliţii puternice de guvernare.

Eforturile depuse de părinţii Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărţea şi s-au concentrat pe ceea ce ii unea, ar trebui să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga clasă politică actuală, mai ales în această perioadă dificilă”, a transmis Ciolacu, de la tribuna Parlamentului. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze România în perioada următoare, indiferent de mizele politice. „Această zi de sărbătoare ne aminteşte că avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie faţă de români şi faţă de România”, a subliniat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai transmis că „cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune, lăsând orgoliile politice deoparte”.

„Unirea tuturor românilor a fost posibilă datorită unor împrejurări istorice, pe care conducătorii de atunci au ştiut să le valorifice pentru binele României. Unirea nu ar fi fost posibila fără cei care au plătit cu sângele pe frontul de luptă, cărora le cinstim memoria şi care merită pe deplin recunoştinţa noastră. (...) Istoria ne cheamă la fapte. Ţine doar de noi să acţionăm, ca oameni politici responsabili, pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, al României”, a conchis liderul PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis lipseşte de la şedinţă, în ciuda faptului că a fost invitat să susţină un discurs.

Printre invitaţi se numără membrii Guvernului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi şefii misiunilor diplomatice. 

Politică

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite