Ce spune Cătălin Predoiu despre formarea unei majorităţi PNL: „Trebuie să trecem de la poezie la matematică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a vorbit miercuri seara, la emisiunea „Jocuri de putere“, despre planurile liberalilor de a ajunge la guvernare şi a admis că „nu e simplu să convingi“, motiv pentru care formaţiunea evită să avanseze un termen pentru răsturnarea Guvernului.

„Nu se termină totul cu alegerile prezidenţiale. Concluzia este că noi trebuie să continuăm acest maraton, alergarea politică, indiferent cât de greu este şi câte obstacole ne apar în cale. Nu e simplu să contruieşti o majoritate (...). Sigur că nu e simplu şi s-a văzut că nu e simplu să convingi. Eu cred, însă, că e momentul să trecem la această muncă a noastră, a PNL, de a construi majoritatea către mai multă rigoare, de la poezie la matematică“, a declarat Predoiu.

El a susţinut că „războiul politic sau bătălia politică abia acum începe sau ar trebui să înceapă sau ar trebui să intrăm într-o fază în care să intensificăm această bătălie“.

„Acum avem şi un program. Las la o parte că toate măsurile pentru care, de un an de zile, noi l-am criticat, că a tăiat investiţiile, acum văd că vorbeşte de investiţii. Vedem că a început să vorbească de relaxări fiscale. Dânsul nu are program, are numai decizii politice, pe care nu le ia corelat. Programul îl finalizăm săptămâna viitoare, mâine avem întâlnire cu sindicatele şi patronatele“, a spus  Predoiu.

În ce priveşte orizontul de timp avansat pentru alcătuirea majorităţii, Predoiu a răspuns evaziv.

„Depinde şi de noi cât de pragmatic vom şti să lucrăm în următoarele două-trei luni. Eu cred că, dacă lucrăm pragmatic, nu am cum să dau un termen, dar cred că se poate mişca această majoritate parlamentară“, a conchis Predoiu. 

Citeşte şi:

Liberalii au mers în Parlament cu bonuri fiscale în piept: „Am bon şi îl pot întreba pe Ponta cât mai ignoră voinţa cetăţenilor?“

Membrii PNL s-au prezentat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu bonuri fiscale prinse în piept, ca reacţie la declaraţiile premierului Victor Ponta care a susţinut că nu acceptă întrebări decât de la jurnaliştii care prezintă bon fiscal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite