DOCUMENT Ce promite PSD pentru agricultori în programul de guvernare: 0% TVA la toate materiile prime şi serviciile din agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax

PSD promite în programul de guvernare pe Agricultură eliminarea TVA de la 9% la 0% pentru materii prime şi servicii în agricultură,  eliminarea impozitului pe terenuri agricole, începând cu 2018 şi cadastrarea tututor terenurilor agricole până în 2020.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, astăzi, partea a III-a a programului de guvernare, cea care se referă la Agricultură. 

Ce promite PSD pentru fermieri în programul de guvernare:
1. Eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu 2018
2. Impozit zero pentru tractoare, utilaje agricole, începând cu 2018
3. Cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat

PSD propune în programul de guvernate  ca legea să precizeze faptul că subvenţiile pentru fermieri vor fi plătite la 15 octombrie în avans, iar restul să fie plată regulară 1 decembrie – 31 martie. „Subvenţia să fie plătită la timp, iar fermierii să aibă cele necesare pentru a face lucrările atunci când este necesar. Pentru 950.000 de fermieri, beneficiari ai acestei măsuri, scad costurile de producţie cu 10% şi creşte producţia pentru că lucrările se fac la timp“, a explicat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a mai spus că va impulsiona intrarea produselor româneşti în hipermarketurile din România. „Fondul Severan de Investiţii este principala sursă de bani pentru dezvoltare. Vorbim de una din cea mai gravă problemă, că producătotii nu au posibilitatea să-şi vândă produsele în hipermarketuri. Sunt cantităţi foarte mici din produsele româneşti. Vrem să facem, pentru început, un pachet minim de zece unităţi de procesare legume/fructe“, a mai spus Dragnea.

TVA - 0% pentru materii prime şi servicii în agricultură

Preşedintele PSD a vorbit şid espre cantitatea de lână şi piei care este arsă. „În România se produc 36.000 de tone de lână şi opt milioane de piei de ovine şi caprine. Peste 70% din această cantitate de lână se arde pentru că ciobanii nu au unde să o vândă. Pentru a ieşi din această situaţie urâtă, prin Fondul Suvernan de Investiţii, cu un pachet de 200 de milioane de euro pentru a se realiza unităţi de colectare şi procesare lână şi piei de ovine şi caprine“, a msi spus Dragnea. 

PSD promite eliminarea TVA-ului pentru materii prime şi servicii în agricultură. „Toţi cei care lucrează în agricultură ştiu că este lucrul care îi încurcă cel mai mult. Seminţe, pesticide, toate aceste inputuri necesare pentru producţie, intră în sistemul agricol cu TVA, care a fost scăzut de la 20% la 9%. Ceea ce vând fermierii este fără TVA. Ei plătesc TVA când cumpără inputurile, numai că nu încasează când vând. Statul a spus că vă rambursează TVA. Dar vorbiţi cu un fermier, care este calvarul lui pentru a primi ramburdarea TVA. Vine controlul la firmă şi spun că le dau TVA-ul înapoi, dar trebuie să plece cu o penalizare, cu o amendă“, a mai spus Dragnea. 

Programul PSD pentru Agricultura 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite