Ce a găsit Costin Borc în Ministerul Economiei: Primesc mailuri în care oamenii se pârăsc unii pe alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Costin Borc, a povestit, într-un interviu pentru Digi 24, cum se pârăsc angajaţii din minister. Borc spune că unii dintre funcţionari au venit în Ministerul Economiei numai pentru locurile bine plătite din consiliile de administraţie ale societăţilor din subordine.

„Primesc mail-uri în care oamenii se pârăsc unii pe alţii. Se întâmplă şi în sectorul privat, bineînţeles, dar nu la nivelul ăsta. Ministerul Economiei este un minister care a suferit în anii de tranziţie. A suferit pentru că, probabil, cineva a gândit puţin cum se spunea că a gândit Elena Ceauşescu, care a refuzat măririle de salarii pentru profesori şi pentru doctori, pentru că – vezi, Doamne! - profesorii dădeau meditaţii, iar doctorii primeau bani la spitale. Şi atunci, o să fiţi miraţi, în Ministerul Economiei sunt unele din cele mai mici salarii dintre ministere. Ce înseamnă asta? Înseamnă că oamenii se deprofesionalizează, pentru că cei buni vor pleca la alte ministere sau ies din sistem”, a declarat Costin Borc.

Unii funcţionari au fost însă recompensaţi, de-a lungul timpului, cu posturi în consiliile de administraţie ale societăţilor din subordinea Ministerului Economiei, a precizat ministrul. „În momentul în care creăm această încurcătură între poziţia unui funcţionar public ca director în minister şi poziţia lui – poate pe un venit chiar mai mare decât salariul – într-un consiliu de administraţie, se pune întrebarea pe cine reprezintă? În mintea lui, pe cine reprezintă?”, a insistat ministrul.

„Trebuie găsită o soluţie de mărire a salariilor. Salariile să fie nişte salarii corecte şi oamenii să fie mulţumiţi şi să lucreze pentru aceste salarii, nu să vină în minister pentru că vor obţine un Consiliul de Administraţie”, a mai spus Borc. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite