Cătălin Avramescu, fost şef al Cancelariei Prezidenţiale, înapoiază Ordinul „Servicul Credincios“: Iohannis a numit un plagiator în fruntea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politologul Cătălin Avramescu, fost şef al Cancelariei Prezidenţiale în perioada 2008-2011, a anunţat că va restitui Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“, în semn de protest faţă de desemnarea lui Mihai Tudose drept candidat la postul de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

Cătălin Avramescu consideră că preşedintele Klaus Iohannis a desemnat pentru postul de şef al Guvernului o persoană suspectată de plagiat, ceea ce determină gestul său. „Am decis să îi înapoiez actualului Preşedinte Ordinul Naţional Serviciul Credincios pe care l-am primit în 2009. Ceea ce a făcut astăzi Klaus Iohannis este o batjocură. A numit un plagiator în fruntea guvernului României doar pentru a avea el linişte în coabitarea sa cu socialiştii şi cu serviciul de spionaj intern”, a afirmat Avramescu.

Fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale susţine că Iohannis a dezonorat, prin această numire, funcţia prezidenţială. „Orice om greşeşte. Însă unele greşeli dezonorează profund, iremediabil, omul şi funcţia”, a mai scris Cătălin Avramescu.

Cătălin Avramescu a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale în perioada 2008-2011, apoi fiind desemnat ambasador în Finlanda şi Estonia, post pe care l-a ocupat până în 2016.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite