Cartea lui Grindeanu, „azi o vedem, şi nu e”. Grindeanu ne ia pe toţi de proşti, inclusiv pe premierul Ciucă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi astăzi ministrul Sorin Grindeanu ne-a arătat cartea sa, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. De fapt ne-a arătat doar coperţile, ce se află între coperţi nu vrea să arate nimănui. De cel puţin 5 ani, de când a pornit scandalul cu cartea sa, nimeni n-a văzut ce se află între coperţile cărţii. Şi totuşi, Grindeanu ne arată coperţile şi exclamă: uite cartea! Un asemenea tupeu se întâlneşte foarte rar!

Ce se întâmplă acum cu poziţia lui Grindeanu în guvern

S-au scris multe despre această carte, inclusiv în ultimele zile. Ea nu există în nicio bibliotecă sau librărie. Nici măcar la Biblioteca Naţională, unde ar trebui să existe toate cărţile ce apar şi au un ISBN de identificare. ISBN-ul, vizibil la un moment dat pe coperta cărţii lui Grindeanu, corespunde unei cărţi despre legionari. Ce legătură există între legionari şi Integrala Lebesgue-Radon, să ne explice Sorin Grindeanu.

Altceva e important acum. Sorin Grindeanu este ministru şi vicepremier al guvernului României. Povestea cu cartea care există doar prin coperţi afectează credibilitatea guvernului, a premierului Ciucă, a României, în plan intern şi extern. Câtă încredere poţi avea într-un guvern, dacă vicepremierul  şi ministrul din guvern minte cu neruşinare, şi refuză un lucru elementar: să dea cartea unor matematicieni să o citească. Mai bună, mai puţin bună, măcar înseamnă mai mult decât nişte coperţi. Sorin Grindeanu n-a catadicsit să facă un asemenea gest simplu, şi ne cere să-l credem pe cuvânt. Ce cuvânt poate avea, dacă de 5 ani refuză să arate conţinutul cărţii? Este o poziţie de copil de grădiniţă, să pretindă unei ţări întregi să-l creadă doar pe cuvânt. De onoare? Ce onoare mai este şi asta?

Grindeanu îl fragilizează şi pe premierul Ciucă. Care numai ce l-a dat afară din guvern pe Florin Roman pentru o faptă similară. A ignora acum situaţia perfect echivalentă în care se găseşte Grindeanu înseamnă  a acţiona cu dublă măsură. Una e Florin Roman, alta Sorin Grindeanu. Chiar şi PNL, Florin Cîţu ar trebui să se revolte împotriva acestei duble măsuri. Adică Florin Roman făcea de râs guvernul României şi ţara, iar Sorin Grindeanu nu o face. Cum explică premierul Ciucă această dublă măsură? La prima conferinţă de presă va primi întrebarea de la ziarişti.

Trecem prin momente grele, greve, manifestaţii, nemulţumiri. Asta mai lipsea guvernului Ciucă, poziţia ambiguă şi diferită cu care tratează doi miniştri: Florin Roman şi Sorin Grindeanu.

Tupeul cu care Sorin Grindeanu strigă „uite cartea”, şi ne arată doar coperţile, este o bătaie de joc, o palmă şi la adresa premierului Ciucă. Militar de carieră, care are în sânge onoarea militară. Pe ce se bazează Grindeanu când face tot acest circ? Este sigur că nu va fi sancţionat de premier? Posibil!

Dacă premierul Ciucă lasă să treacă acest episod, şi nu ia aceeaşi măsură ca în cazul Florin Roman, dă de înţeles că depinde de PSD în mai mare măsură decât de PNL. Că nu doreşte să supere PSD, acum în prag de votarea bugetului, certificat verde, şi altele.

În asta constă onoarea militară, dle premier Ciucă?

   LE

40 de matematicieni au trimis o scrisoare deschisa lui Sorin Grindeanu in care ii cer sa predea Bibliotecii Nationale 7 exemplare din cartea sa

https://www.g4media.ro/scrisoare-deschisa-40-de-matematicieni-ii-cer-lui-sorin-grindeanu-sa-trimita-la-biblioteca-nationala-sapte-exemplare-din-cartea-scrisa-impreuna-cu-tata-sau-pentru-a-putea-fi-consultata.html 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite