Băsescu: „Trump ar trebui să se regăsească în mine“. Ce portret îi face Băsescu noului preşedinte al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comparat, ironic, alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA cu alegerea sa în funcţia de preşedinte al României în 2004.

„V-aţi regăsit în alegerea lui Trump?“, a fost întrebat Traian Băsescu, miercuri seara, la B1 TV.  „Ca să rămân într-o notă relativ arogantă, poate el să se regăsească în mine, că eu am fost preşedinte înaintea lui, acum 10-12 ani. E clar că e un tip nonconformist. Cum el vine din bussiness , eu veneam de pe nave. Nu prea eram obişnuiţi cu perceptele vieţii la uscat sau cu lumea rarefiată a politici. I-aş dori să nu aibă aceeaşi opoziţie de la clasa politică pe care am avut eu, i-aş dori să nu aibă parte de suspendări. Dacă a câştigat, trebuie ajutat să-şi facă programul“, a spus fostul şef al statului. 

Fostul şef al statului a vorbit şi despre calităţile noului preşedinte al SUA. ”Trump pare un om care ştie ce-i banul. Şi dacă statele membre NATO nu-şi vor respecta angajamentul, probabil că SUA nu vor mai suplini cheltuielile militare ale altor ţări. Trump nu are cum să construiască alte autostrăzi, căi ferate, decât dacă taie din cheltuielile militare”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu spune că Doanald Trump nu poate fi convins cu uşurinţă, iar România nu poate miza că Trump va cheltui pe apărarea noastră mai mult decât cheltuim noi.

”Eu nu-l descriu pe Trump ca pe un bau-bau. Clinton ar fi ştiut foarte bine situaţia din regiune. Marea problemă este dacă în relaţiile cu SUA suntem convingători. Iar pentru Trump să fii convingător înseamnă să te ţii de cuvânt. Poziţia lui Trump nu va fi una care se va modifica peste noapte. România nu poate miza că Trump va cheltui pe apărarea noastră mai mult decât cheltuim noi”, precizează fostul şef de stat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite