Băsescu: Pesediştii lui Daddy, cu viziunea lui Daddy, au reuşit să bulverseze sistemul fiscal şi să facă pulbere sistemul de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu salută decizia lui Iohannis de a le cere explicaţii ministrului Muncii şi premierului României. Foto: Mediafax.
Traian Băsescu salută decizia lui Iohannis de a le cere explicaţii ministrului Muncii şi premierului României. Foto: Mediafax.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit marţi despre întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis, la solicitarea acestuia. Băsescu a precizat că Iohannis a procedat corect constituţional şi a catalogat iniţiativa ca fiind „foarte bună”, în contextul în care PSD a „bulversat sistemul fiscal” şi se pregăteşte să „facă pulbere sistemul de pensii”.

Traian Băsescu a declarat marţi că decizia lui Klaus Iohannis de a le invita la Palatul Cotroceni pe ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi pe premierul Viorica Dăncilă pentru a oferi explicaţii cu privire la banii din creşterea economică şi la situaţia fiscală, a fost una „absolut corectă”. Fostul preşedinte a acuzat PSD de „nepricepere” şi de „bulversarea sistemului fiscal” şi a anunţat că se pregătesc „să facă pulbere şi sistemul de pensii”.

„Vă pot spune că, din punct de vedere constituţional, preşedintele a procedat absolut corect. În Constituţie are dreptul să cheme Guvernul la consultări sau să se ducă în şedinţa de Guvern. A preferat varianta chemării Guvernului la consultări pe o chestiune punctuală. Cred că a procedat foarte bine, constituţional, având în vedere că în nepriceperea lor pesediştii lui Daddy, cu viziunea lui Daddy, au reuşit să bulverseze şi sistemul fiscal din România, şi sistemul de salarizare şi se pregătesc să facă pulbere şi sistemul de pensii. În condiţiile în care de trei luni tot cârpesc la sistemul de salarizare, n-am niciun fel de încredere că vor reuşi să priceapă ceea ce au de făcut în ceea ce priveşte reaşezarea sistemului de pensii”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul, în întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, asupra faptului că, după primele trei luni de aplicare, efectele noii legislaţii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că legea se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii de la care a emanat, în condiţiile în care s-a intervenit cu excepţii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenţiei legislative.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, întâlnirea cu premierul şi ministrul Muncii a avut loc la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta, la finalul primului trimestru, efectele aplicării legislaţiei privind salarizarea din sistemul bugetar din perspectiva principiilor şi angajamentelor în materie de politică salarială asumate anul trecut de coaliţia PSD-ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite