Băsescu, un nou atac la Iohannis: Dacă aş fi fost preşedinte, aş fi aşteptat grupul din Republica Moldova cu masa pusă şi cu muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl critică pe actualul şef al statului, Klaus Iohannis, că nu i-a întâmpinat personal pe tinerii din Republica Moldova care au ajuns ieri la Bucureşti după ce au plecat în urmă cu o săptămână din Chişinău. O delegaţie de la Palatul Cotroceni s-a întâlnt cu tinerii pro-unire din Republica Moldova pentru că preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Spania.

„Dacă aş fi fost Preşedinte ! Duminică, în jurul orei 14.00, la Bucureşti, a sosit un grup de cîteva sute de tineri din Republica Moldova. Tinerii au parcurs pe jos distanţa de la Chişinău la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generaţiei tinere de unire a Republicii Moldova cu România. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut. Dacă aş fi fost Preşedinte cu siguranţă i-aş fi aşteptat cu masa pusă, cu un spectacol de muzică populară dat în curtea palatului şi le-aş fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor ţări.
Sunt destui care cred că unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care România ar face-o fraţilor de peste Prut. Profund greşit. Eu susţin categoric faptul că unirea este o necesitate strategică în mod egal şi pentru România şi pentru R.Moldova. Acum este un moment bun ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să-şi spună apăsat dorinţa de UNIRE. What have you been up to?“, scrie Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

1.000 de tineri din Republica Moldova au pornit, în urmă cu o săptămână, într-un marş care a legat Chişinăul de Bucureşti. Partea de drum dintre capitala Moldovei şi Iaşi a fost străbătută pe jos. De la Iaşi, tinerii au luat trenul către Bucureşti. Drumul lor a fost presărat cu momente de efuziune din partea românilor. În toate oraşele pe unde au poposit, moldovenii au cântat şi au dansat hora unirii alături de români.

Grupul de dincolo de Prut a fost aşteptat ieri, în jurul orei 14.00, de sute de bucureşteni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Universităţii purtând steaguri tricolore şi mesaje pro-unire.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite