Băsescu e împotriva pensiilor speciale pentru aleşii locali: Sunt furt! Strângeau porumb şi şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marţi, că nu va susţine proiectul privind pensiile speciale pentru aleşii locali, afirmând că pensiile speciale sunt „un furt” pentru că nu sunt rezultate din contribuţii. În ciuda poziţiei fostului şef de stat, au fost parlamentari PMP care au semnat proiectul de lege.

„Personal nu cred că va fi susţinut. Nu au avut mandat (parlamentarii care au semnat proiectul-n.r.). Noi am dat foarte multă liberatate parlamentarilor noştri în acţiune, eu nu ştiu să avem parlamentari care au semnat. Categoric nu aş susţine ideea şi, în general, sunt împotriva pensiilor special care sunt furt, indiferent cine are pensii speciale, fură bani! Nu sunt pensii rezultate din contribuţie”, declarat preşedinte PMP, Traian Băsescu, solicitat să precizeze dacă va susţine proiectul privind pensiile speciale pentru aleşii locali care a fost semnat şi de parlamentari PMP.

Traian Băsescu a afirmat că aceia care spun la TV că „sunt cu arma la picior” uită să spună ca marea lor contribuţie la securitatea României a fost că „strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei”.

„Ne povestesc la TV cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat, dar uită să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României era că erau la munci agricole înainte de revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi dintr-odată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a spus Băsescu.

Toate partidele, cu excepţia USR, au scris, pe genunchi, o nouă lege care le oferă pensii speciale aleşilor locali, deşi CCR a respins un proiect legislativ identic. În loc de explicaţii, PSD a fugit de răspundere, iar PNL s-a umplut de ridicol: iniţiatorul legi a greşit modul de calcul, astfel încât, dacă legea ar fi promulgată în forma actuală, edilii şi-ar putea cumpăra din pensia specială cel mult un meniu al zilei la o cantină de cartier

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite