Băsescu: Dacian Cioloş e un băiat bun, nu un premier bun. PMP va cere postul de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că actualul premier Dacian Cioloş, cu toate că este un „băiat bun“, nu e şi un şef al Guvernului bun. Mai mult, fostul şef de stat a precizat că speră ca PMP să dea viitorul prim-ministru.

Întrebat la „Adevărul Live“ ce părerea are despre premierul Dacian Cioloş, fostul şef de stat a afirmat că şeful Guvernului e un „om bun“ şi de „bun-simţ“, dar nu şi un premier bun. 

Sunt un om care l-a susţinut în momente importante ale ascensiunii lui în UE, dar după acest an de mandat pot spune că e un băiat bun, dar nu un premier bun. Rămâne un om cu bun simţ, un om elegant, dar fără forţa de a mişca lucrurile. Noi, PMP, suntem categoric pentru guverne politice. Guverne de tehnocraţi sunt pentru situaţii de criză, or România nu este în criză economică. De ce să facem alegeri dacă partidele nu vor guverna? Democraţia nu poate funcţiona aşa. Cioloş, dacă vrea să aibă o şansă să mai fie premier, trebuie să se înscrie într-un partid. Dar, repet, ne-ar trebui un premier mai dinamic. Noi nu suntem pentru ca Dacian Cioloş să fie premier. Noi, dacă vom intra într-o coaliţie, vom spune de la bun început că PMP doreşte un premier de la PMP. Un partid mic care intră la guvernare rămâne mic sau foarte mic după ce termină guvernarea. De aceea, un partid mic trebuie să ceară premierul“, a declarat Băsescu. 

Pe de altă parte, fostul preşedinte a fost mai rezervat când a fost întrebat de o posibilă colaborare cu PSD pentru un nou guvern în toamnă. „Sunt departe de a spijini un Guvern PSD, dar nici nu pot spune că mă prăpădesc după un Guvern PNL“, a mai spus Băsescu. 

Liderul PMP a avut un ton rezervat şi faţă de activitatea Gabrielei Firea la conducerea Capitalei. „Deocamdată face lucrurile mediatic. Dar niciun primar nu ar putea să facă mult mai mult. Bucureştiul e într-o situaţie de criză, nu mai poate respira dacă nu va deveni metropolitan, adică să cuprindă şi Ilfovul. Trebuie scoase urgent toate hipermarketurile şi duse la periferia actuală a Ilfovului. Ilfovul va trebui să devină un sector al Bucureştiului. Şi va trebui să scoatem liniile de tramvai de pe unele bulevarde şi să le înlocuim cu troleibuze care să cricule doar pe prima bandă. Totul ţine de voinţă politică. Dar doamna Firea are o mare problemă: are 7 primari PSD. Cum să-i convingi că nu vor mai avea bugete şi va fi doar unul singur. Eu am avut Guvernul meu, Boc, şi n-am reuşit să o fac, din cauză că s-au opus doi primari de sector PDL“, a mai spus Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite