Atanasiu ia în calcul schimbarea Guvernului Cioloş. Când şi în ce condiţii ar avea loc înlocuirea echipei guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Teodor Atanasiu. FOTO Arhiva Adevărul
Liberalul Teodor Atanasiu. FOTO Arhiva Adevărul

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, susţine că depolitizarea administraţiei publice reprezintă o problemă de rezolvat în perioada următoare, el afirmând că Dacian Cioloş ar trebui ca „într-un timp cât mai scurt să depesedizeze România“. În plus, liderul liberal a avertizat că PNL ar putea retrage sprijinul pentru actualul Guvern, după alegerile din iunie.

„Avem două probleme de rezolvat în perioada următoare: prima — câştigarea alegerilor de către liberali, cu o singură ofertă peste tot: respectul faţă de cetăţean (...) şi a doua — depolitizarea administraţiei publice. Nu am votat un guvern tehnocrat cu gândul că vor lăsa toţi PSD-iştii în funcţiile din deconcentrate. Avem pretenţia la Guvernul tehnocrat Cioloş ca, într-un timp cât mai scurt, să depesedizeze România, să scoată din funcţiile de demnitate publică judeţene şi locale toţi acei psd-işti care au fost puşi în funcţie de Guvernul Ponta şi să aducă în locul lor oameni competenţi şi echidistanţi politic", a declarat duminică, pentru Agerpres, Teodor Atanasiu.

Întrebat ce se va întâmpla în caz contrar, Atanasiu a răspuns: „Dacă nu o să facă acest lucru, o să rediscutăm sprijinul pe care îl acordăm acestui guvern"“, a adăugat liderul liberal. 

Reprezentanţii PNL nu sunt la primele declaraţii de această natură, aceştia avertăzând în repetate rânduri că Guvernul va menţine în funcţii publice oameni care au conexiuni cu mediul politic, ei ar urma să nu mai sprijine echipa de la Palatul Victoria.

Citeşte şi:

Sforarul PNL. Portretul lui Teodor Atanasiu, omul care l-a reinventat pe Marian Munteanu 

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a fost uns şef de campanie pentru Capitală, statut care îi reconfirmă puterea maximă în partid. „Tase“, aşa cum îl alintă liberalii, controlează organizaţia PNL Bucureşti - deşi preşedinte în acte e Cătălin Predoiu - dar şi toată suflarea liberală din Transilvania. 

Cătălin Predoiu e candidatul PNL la Primăria Capitalei. Marian Munteanu: Să nu creadă cineva că a terminat cu mine. Nu am colaborat cu Securitatea

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga l-au convins pe Marian Munteanu să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, invocând trecutul său tumultuos. Cătălin Predoiu, liderul PNL Bucureşti, a decis să-şi asume el candidatura pentru Primăria Capitalei, urmând să-l coopteze în echipa sa şi pe Ciprian Ciucu. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât Predoiu a refuzat în mod repetat să intre până acum în cursa electorală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite