Antonescu: Dacă se confirmă acuzaţiile de antisemitism în cazul lui Bolcaş, nu-l mai susţinem la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că în cazul în care se confirmă acuzaţiile privind atitudini antisemite ale lui Lucian Bolcaş, care este propus de PSD pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională, atunci PNL nu-l va mai vota în plenul Senatului.

„Dacă reprezentaţii Institutului Elie Wiesel vor aduce argumentele, dovezile necesare, atunci nu va mai fi niciun semn de întrebare, şi bineînţeles că nu vor fi ignorate (...) Dacă au argumente solide, credibile, noi nu mai putem susţine numirea domnului Bolcaş“, a precizat Antonescu.

Anterior, liderul PNL a fost întrebat cum aprecizază protestele organizaţiilor care acuză atitudini antisemite din partea lui Lucian Bolcaş.

„Vom lua legătura şi le vom asculta argumentele (...) Pe subiecte foarte importante cum ar fi combaterea la nivel legislativ a antisemitismului noi în România avem o lege foarte severă şi vă aduc aminte că împreună cu câţiva colegi am iniţiat chiar o modificare a legii în sensul înăspririi pedepselor pentru afirmaţii, atitudini publice anti-Semite“, a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CCR "un om cu mentalitatea" acestuia.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite